ÎN CIUDA VREMII CAPRICIOASE – START BUN LA „ATELIERELE BRÂNCUŞI 2022”

1289

Nici nu s-au stins bine ecourile festivităţii de deschidere a celei mai recente ediţii a Simpozionului Internaţional „Atelierele Brâncuşi”, că artiştii plastici invitaţi s-au şi pus pe lucru. Pe amplasamentul aflat în comuna Runcu, pe malul Sohodolului, sculptorii au început să dea forme numai de ei ştiute blocurilor de piatră ce le-au nimerit.
Şi asta pentru că fiind o manifestare unde blocurile de piatră se trag la sorţi niciunul dintre invitaţi nu a putut veni „cu ideile de acasă”, fiind nevoit să-şi calibreze dimensiunea şi formatul lucrării la ce a nimerit. Organizându-şi treaba pe timpul zilei, când trebuie luate în calcul şi canicula ori capriciile vremii, artiştii taie şi cioplesc piatra după criterii numai de ei ştiute, spre mirarea celor ce au câteva minute să se abată prin locaţia mai sus amintită pentru a le admira şi de ce nu studia activitatea.
Trebuie făcută precizarea că directorul artistic (curatorul) manifestării din acest an este sculptorul Vlad Ciobanul.
La ora prezenţei mele pe acolo oficialităţile locale asiguraseră cele necesare bunei funcţionări pe toată perioada desfăşurării manifestării.
Nu este nici un motiv de tânjeală pentru că până la data de 25 august când este programată vernisarea lucrărilor mai sunt o mulţime de treburi de făcut incluzând şi activităţile organizatorice specifice manifestărilor de acest calibru.
Ne vom afla şi noi în tabără pe durata desfăşurării manifestării pentru a relata despre evoluţia artiştilor plastici invitaţi reamintind că această ediţie a Simpozionului a fost posibilă cu implicarea Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” Tg Jiu, ICR, Primăriei şi Consiliului Local Tg Jiu şi Runcu având sprijinul Uniunii Artiştilor Plastici din România filiala Gorj.
Mugurel PETRESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here