În ciuda caniculei, Start bun la „Brâncuşiana 2015”

355

Nici nu s-au stins bine ecourile festivităţii de deschidere a celei de-a douăsprezecea  ediţii a Simpozionului Internaţional de Arte Vizuale „Brâncuşiana” că artiştii plastici invitaţi s-au şi pus pe lucru. Pe amplasamentul aflat ca şi în trecut pe Digul Jiului sculptorii  au început să dea forme numai de ei ştiute blocurilor de marmură ce le-au căzut prin  tragerea la sorţi.

Şi asta pentru ca fiind o manifestare unde blocurile de marmură de Ruşchiţa au fost trase la sorţi, niciunul dintre invitaţi nu a putut veni „cu ideile de acasă” fiind nevoit să-şi calibreze dimensiunea şi formatul lucrării la ce a nimerit. Organizându-şi treaba pe brancusiana (1)timpul zilei când trebuie luată în calcul şi canicula, artiştii taie şi cioplesc marmura după criterii numai de ei ştiute spre mirarea celor ce au câteva minute să se abată prin locaţia mai sus amintită pentru a le admira şi de ce nu studia activitatea.
Trebuie făcută precizarea că directorul artistic (curatorul) manifestării din acest an este sculptorul Vlad Ciobanu. La ora prezenţei mele pe acolo şi oficiali ai operatorului de brancusiana (2)apă local se preocupau pentru a asigura în incinta taberei apa necesară funcţionării pe toată perioada desfăşurării manifestării.
Nu este nici un motiv de tânjeală pentru că până la data de 24 august când este programată vernisarea lucrărilor, mai sunt o mulţime de treburi de făcut incluzând şi activităţile organizatorice specifice manifestărilor de acest calibru.
brancusiana (4)Ne vom afla şi noi în tabără pe durata desfăşurării manifestării pentru a relata despre evoluţia artiştilor plastici invitaţi reamintind că această ediţie a Simpozionului Internaţional de Arte Vizuale a fost posibilă cu implicarea Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” Tg Jiu , Primăriei şi Consiliului brancusiana (5)Local Tg Jiu având sprijinul Uniunii Artiştilor Plastici din România filiala Gorj, Universităţii „Constantin Brâncuşi” Tg Jiu şi nu în ultimul rând a Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” Gorj.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here