În ce să investești pentru viitorul tău

441

Zicalele și proverbele românești sunt utile pentru orice situație din viața de zi cu zi. De exemplu, „Cum îți așterni, așa dormi”, „Nu riști, nu câștigi” și altele. A venit acel moment în care să pui în aplicare ceea ce îți doreai de mult, să renunți la a face un împrumut instant imediat (pikalainaa heti) ce problemele te depășesc, și în loc de asta să investești pentru viitorul tău și al copiilor tăi pentru ca la următoarea problemă să fii acoperit.

O alternativă ideală pentru investiții constante este asigurarea de viață și pensia privată. Aceste planuri pentru asigurările de viață sunt gândite pentru a-ți asigura fondurile necesare în cazuri de sănătate șubredă sau pierdere temporară a locului de muncă. Avantajul mare este că la sfârșit vei avea o sumă mai mare de bani decât aceea pe care ai depus-o efectiv de-a lungul anilor. Chiar și atunci când vei scoate toți banii acumulați, ca urmare a inexistenței situațiilor urgente, situație pe care ne-o dorim cu toții, vei avea de câștigat toată suma și bineînțeles o dobândă care poate fi mai mare decât ce se oferă la bancă.

În cazul investițiilor imobiliare ai de ales între un spațiu comercial, terenuri, sau case. Urmărește perioada de criză, când prețurile scad, și atunci caută să cumperi. Astfel, poți revinde aceste proprietăți când prețurile explodează, și până la acea dată le poți valorifica prin închiriere. Aceste tipuri de investiții sunt ideale deoarece nu necesită cunoștințe aprofundate și oricine le poate gestiona.

Dacă a venit timpul să-ți lansezi propria afacere, atunci va trebui să te înarmezi cu multă răbdare și putere de muncă. Stabilește-ți prioritățile, fă-ți un plan de afaceri, cere consultații de specialitate și orientează-te spre o activitate cu profit bunicel, făcând ceva ce te pasionează.

O activitate care implică riscuri este investiția la bursă. Într-adevăr există multe resurse online pe care le poți accesa pentru a învăța, te poți consulta cu persoane cunoscătoare și te poți inspira. Ai opțiunea de a angaja brokeri care se ocupă numai cu așa ceva. Chiar dacă aceste investiții sunt foarte riscante, tot ele pot aduce profituri însemnate.

Un alt tip de investiție este cea în aur, acesta având din anul 1971 până în prezent un curs ascendent. Este însă doar o metodă de păstrare a activelor pe termen lung, deoarece pe termen scurt variațiile sunt destul de mari, atât în sens descendent, cât și ascendent. Și această investiție, la fel ca alte instrumente financiare, poate suferi deprecieri semnificative, chiar de 50%.

Nu în ultimul rând, o altă investiție tradițională se referă la depozitele de economii de la bănci. Unul dintre produsele preferate este depozitul la termen cu rată fixă a dobânzii. Cea mai avantajoasă dobândă este pentru depozitele în lei. Cu toate acestea, dobânzile la depozitele pe termen lung sunt mai mari, și dacă dispui de o sumă măricică care știi sigur că nu îți va trebui, atunci aceasta este cea mai indicată opțiune.

Dacă totuși se apropie o zi de naștere, sau un concediu și nu vrei să ratezi distracția, poți să alegi ca opțiune un împrumut bancar cu un cont bancar în 24 ore – lainaa heti tilille 24h. Asta înseamnă că vei avea nevoie pur și simplu de un cont pe numele tău pentru a putea obține un credit rapid, de valoare mică, într-o zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here