În cazul micuţului Velcev – Rătăcirea prin pădure – ipoteza IPJ Gorj

569
rancaRătăcirea este ipoteza pe care se axează IPJ Gorj, în cazul dispariţiei lui Constantin Velcev. Potrivit lui Daniel Tică, inspector principal în cadrul IPJ Gorj, varianta care rămâne valabilă până la primirea rezultatelor necropsiei este aceea a rătăcirii. „Momentan mergem pe varianta pe care am dat-o de prima dată: copilul s-a rătăcit şi ori a decedat şi ulterior a fost mâncat de animale ori a căzut de la început pradă acestora.

Urmează să vedem sigur cum a survenit decesul după ce vom primi rezultatele de la necropsie”, a spus Tică.

Pe parcursul căutărilor cu câinii de urmă, oamenii legii spuneau că nu se găsea niciun indiciu care să ducă la o pistă clară în elucidarea cazului.
Dar, ieri, ofiţerul de presă a declarat că urmele micuţului au fost simţite prin pădure de către câini, care s-au oprit la marginea Dâlbanului, râul în a cărui vale a fost găsit cadavrul înjumătăţit. „Câinii au simţit urma până la câteva sute de metri. Dacă a trecut apa, câinii nu au mai simţit mirosul. Oricum, noaptea în munte e frig, dimineaţa este rouă, câinele merge după urmă în anumite condiţii…”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Ultima menţionare din partea IPJ Gorj răstoarnă toate afirmaţiile făcută pe parcursul căutărilor.
Căutarea rămăşiţelor lui Costea a fost abandonată
Poliţiştii gorjeni au renunţat să mai caute rămăşiţele din trupul copilului mâncat de animale, la Rânca. După ce o parte din corpul băieţelului a fost găsită, duminică 16 august, de un cioban care plecase după zmeură, la aproximativ 8 kilometri de cabana de unde a dispărut Constantin Velcev, poliţiştii au luat, din nou, la purecat zona. Corpul aparţine micuţului Costea, cel care a dispărut acum o lună şi care a fost căutat de sute de oameni. Cel puţin aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma identificării, fără reţineri, a rămăşiţelor, de către rudele băiatului de numai 7 ani. Din cauza faptului că nu s-au găsit toate resturile pământeşti, o echipă formată din 12 poliţişti, a mers şi luni în staţiunea Rânca pentru a căuta, în zona în care Gheorghe Ciuroiu a făcut macabra descoperire, şi alte rămăşiţe. După mai multe căutări au mai găsit o bucată de schelet, un os care, se pare aparţine tot lui Costea şi care se afla în apropiere.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here