În căutarea Elodiei, prin Gorj

235

Pe la prânz gândeam că ar fi cazul să privesc mai atent spre „Perversiuni şi minciuni”. După o lungă pauză m-am oprit niţel la zicala „să nu dai niciodată vrabia din mână pe cioara de pe gard!” Şi o scrie unul care are foarte mulţi prieteni balaoacheşi, rromi sau ţigani, cum vreţi domniile voastre să le spuneţi. În nici uncaz nu am dovedit ură de rasă ori religie, dar legat de DD şi de ce a ajuns el să facă prin Gorj am nişte sentimente deloc de bun creştin.

Şi totuşi, acum vreo doi ani, într-o vară-toamnă, bunul meu prieten, mai mare ca vârstă, nea Aristotel Bojincă, om la 70 de ani, mi-a propus să-mi dea o adeziune şi să intru până-n gât în Partidul Poporului Dan Diaconescu. La răspunsul meu ferm – NU, amicul mi-a replicat: „Cu mine ai terminat-o!”. N-am pus la inimă întâmplarea şi lui nea Aristică i-a trecut. S-a ocupat de crearea organizaţiei locale PP-DD, a şi ieşit consilier, dar parvenitul preşedinte din culise, Pantelimon Tivig l-a deposedat de ceea ce câştigase în alegerile locale din 10 iunie 2012, funcţia de consilier local la Peştişani. Lucru repetat şi în alte organizaţii mov din judeţul Gorj. Fostul „lipitor de afişe liberal” Panti, fost prieten la cataramă cu primarul priponit Florin Pavel, sărise în barca PP-DD. Cum nea Aristică nu l-ar fi votat pe Panti viceprimar în ruptul capului a fost dat afară. Şi din cauză că ex-preşedintele judeţean al PP-DD, Căruntu, fugise cu adeziunile. Abia la una dintre revenirile în Gorj ale pretinsului salvator al naţiei – cum se dă DD Direct, nea Aristică a primit un fular şi carnetul de membru al PP-DD. Dar de la opinia politică la aberaţiile cu privatizarea Oltchim ale lui DD şi la grija lui pentru oameni lucrurile se schimbă. Să nu-ţi plăteşti salariaţii de la OTV, cu lunile, să fii restant cu 6,5 milioane de euro la taxele şi impozitele către stat şi să instigi lumea necăjită a angajaţilor Oltchim înseamnă nu numai nesimţire, sadism şi cinism. Comportamentul de şpăgar OTV-ist, pentru care Băsescu l-a şi priponit niţel, dându-i apoi drumul ca unui porumbel, e semn clar că l-a asmuţit contra PSD, mai nou a USL şi a Guvernului său! E la mintea cocoşului! Lui nea Aristică Bojincă i-a promis şi o giacă dar încă nu i-a dat-o. La alţii chiar o oferit plasme. Normal, ca mită electorală. Nimeni nu-i contestă talentul de orator-îmbârligător. Dar una-i una, alta-i alta! Să stea acasă nene. Sau să fie priponit iar. Că fapte necurate sunt destule.
P.S. Cât despre ascensiunea lui necurată şi averea-i imensă, care nu-i permite să deschidă gura despre „ciocoi”, pe altă dată. Ştim şi numărul unităţii dinainte de 89, la care „foncţiona” ca, scuzaţi cacofonia, CEIST. O prescurtare de la contrainformaţii. Militarii şi foştii securişti ştiu de ce!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here