În cârcote cu Marin Condescu – Morega asmute DNA-ul pe ,,Pandurii”

133

pagina 3Şeful PNL, Dan Ilie Morega, cere procurorilor DNA dar şi Curţii de Conturi să se autosesizeze şi să verifice banii oferiţi de complexurile energetice Turceni şi Rovinari

dar şi de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), Clubului Sportiv ,,Pandurii”. Mai mult, Morega crede că ultimele controale financiare făcute pentru depistarea felului în care s-au făcut ,,sponsorizările” ar fi fost doar de faţadă. Liberalul şef consideră că organele de anchetă ar trebui să verifice ,,investiţia” condusă de Condescu, măcar pentru ultimii cinci ani.

Dan Ilie Morega s-a arătat ieri curios ce sume au fost oferite, în ultimii cinci ani, Clubului Sportiv ,,Pandurii”, condus de Marin Condescu, mai ales că cele mai multe fonduri au ajuns la echipa de fotbal de la unităţile din minerit şi energie din judeţul nostru. Şeful PNL Gorj a făcut această remarcă în contextul în care mineritul gorjean este paralizat de probleme financiare, şi-a băgat forţat salariaţii în şomaj tehnic şi se plânge că rămâne cu cărbunele în depozite. ,,Aş dori să se verifice toţi banii de la complexurile energetice şi SNLO care au intrat în Clubul Pandurii şi ce a făcut preşedintele Condescu cu ei. Vreau să vedem unde sunt banii”, a declarat ieri Morega care a făcut verbal o cerere procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să intervină şi să ia la purecat ,,sponsorizările” pentru C.S. Pandurii.

Nu are încredere în Curtea de Conturi Gorj

,,Condescu ar fi trebuit să fi fost verificat de DNA ca şi ceilalţi care au fost deja controlaţi. Vreau să atrag atenţia celor de la Curtea de Conturi, celor de la nivel central nu celor de aici care sunt «pe labă» cu ei, să intervină şi să verifice unde sunt zecile de miliarde de euro care au intrat de la SNLO şi de la cele două complexuri energetice, şi de la alte firme către Pandurii. Chiar şi de la Consiliul Judeţean au intrat bani. Unde sunt banii care au plecat spre Clubul Sportiv şi cine i-a mâncat cu polonicul”, s-a întrebat Morega, care susţine că în Gorj nu s-a făcut nici măcar sport de performanţă, în ciuda sumelor mari de bani oferite sindicalistului, patron de club de fotbal.

Îi cere să îşi doneze vila

Morega dovedeşte acum că este în clinciuri cu Marin Condescu ale cărui ultime fapte şi declaraţii publice, liberalul le-a comentat, ieri, savuros. Deputatul PNL susţine astfel că nu crede în declaraţia făcută de Condescu, potrivit căreia va dona bani în fondul de solidaritate. Morega susţine astfel că, dacă Condescu îşi va dona propria casă făcută cu bani de la sindicate abia atunci îl crede.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here