În blocul de la Dacia – Garsonieră ANL, pe post de cămară pentru murături

214

Blocul ANL dat în folosinţă în anul 2004, situat lângă fostul Cinematograf Dacia din Târgu-Jiu, mai are o garsonieră care nu a fost locuită de chiriaşul de drept în ultimii nouă ani. Locuinţa se află la primul etaj al imobilului, iar deţinătoarea acesteia o foloseşte doar pe post de cămară pentru murături. Cel puţin asta susţin vecinii acesteia care sesizează că femeia, profesoară la Liceul nr. 2 din municipiu, îşi păstrează garsoniera pentru când îi creşte fiul, aflat acum la vârsta adolescenţei, în rest ea locuind într-un alt imobil din oraş. Periodic, odată pe an, acesta vine şi îşi pregăteşte în locuinţă murăturile pentru iarnă pe care le şi păstrează în garsonieră, mai spun reclamanţii. Totul în condiţiile în care lista de aşteptare pentru o locuinţă ANL în Târgu-Jiu este cât o zi de post, pe ea fiind trecute câteva sute de persoane.

Relatam în urmă cu doar câteva zile, în Gorjeanul, că în blocul ANL de la Dacia, la parterul imobilului de această dată, se află o garsonieră a cărei chiriaşă de drept nu a locuit deloc în ea, în ultimii nouă ani de zile. Chiriaşa, judecătoare în Craiova, totodată soră a procurorului Emil Moţa de la Parchetul Judeţean Gorj, avusese grijă ca, în ultimii ani, să subînchirieze chiar de vreo trei ori locuinţa, deşi acest lucru este interzis prin contract. Pentru încălcarea acestor prevederi, iar deţinătoarea respectă sau ar trebui să respecte în profesie litera legii, cea în cauză riscă evacuarea din locuinţă. O sesizare în acest sens a fost depusă deja la Primăria Târgu-Jiu, de către reprezentanţii Asociaţiei de Locatari nr. 4 ANL şi se aşteaptă concluziile factorilor în drept.

Cu titlu de moştenire
Până când autorităţile municipale vor ancheta cazul, trebuind să dea curs sesizării, vecinii din blocul ANL în cauză au prins şi mai mult curaj sesizând la Gorjeanul că garsoniera Simonei Moţa nu este singura cu probleme în bloc. Mai precis, la numărul 6, mai există o locuinţă care nu ar fi fost locuită deloc în ultimii nouă ani. Chiriaşa în cauză, Carmen Şofei, profesor la Liceul nr. 2 din municipiu, nu ar fi stat deloc în garsonieră, lucru care se poate observa cu uşurinţă privind consumul înregistrat pe contoarul de gaze al imobilului, situat la uşa acestuia. Chiriaşa nu a renunţat însă la garsonieră gândindu-se să o lase moştenire fiului său, acum în vârstă de 16 ani, spun aceleaşi persoane care au reclamat situaţia de la etajul 1.
Mai mult, oamenii spun că Şofei ar folosi garsoniera doar ca spaţiu de depozitare, şi atunci când vine şi îşi pregăteşte acolo murăturile pentru iarnă. Vecinii critică acest gest şi se miră că situaţia a fost tolerată în ultimii ani.
Reprezentanţii Asociaţiei de Locatari sunt somaţi astfel de locatari să ia poziţie şi să clarifice dacă este corect ca un spaţiu locativ de la primărie să fie astfel utilizat, în timp ce sute de târgujieni aşteaptă de ani buni repartizarea unei astfel de locuinţe ANL.
În ce o priveşte pe Carmen Şofei îi oferim posibilitatea unui drept la replică, aceasta nefiind de găsit la locuinţa ANL pe care o stăpâneşte în acte din 2004.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here