În bezna istoriei – Un recul ordonat

616

Înfiinţarea noului guvern de aşa zişi tehnocrati reprezintă un pas important în politica lui Iohannis de a-şi subordona complet Executivul, fie şi pe căi ocolite. Astfel noul guvern care ne-a fost impus de către UE şi alţi “imperatori ai vremii” a făcut ca România să facă un pas înapoi în ceea ce priveşte organizarea statală de la Pericle încoace, şi să fim singura ţară care are un guvern de (fie vorba între noi) tehnicieni pur sânge, ceea ce nu există, fiecare om cum scria Aristotel, este un animal politic. Şi ca orice animal ascultă de zabala care i se pune în gură şi de hăţurile care îl dirijează de la Cotroceni. Iată după un an de la prezidenţiale, Iohannis îşi vede visul cu ochii, având un guvern al său pe care îl poate transforma în guvern politic.
Noi suntem cetăţeni ai lumii într-o epocă absurdă, epocă în care o stafie umblă prin Europa şi prin întreaga lume, stafia terorismului cu efectele ei paranoice, destructive, efecte care au avut cauze în războaiele imperialiste de cucerire a Asiei, a Orientului Apropiat şi a Africii de către trupe americane, germane sau franceze. Latinii spuneau: “Dispare cauza, dispare efectul”, dar cauza a fost prea profundă ca efectul ei să nu se întoarcă ca un bumerang împotriva Europei.
Am scris nu demult că refugiaţii provin din ţările destabilizate ca Irakul, Afganistanul şi Libia, ţări pe care noii colonialişti le-au atacat ,le-au omorât conducătorii care erau dictatori, dar laici, ci nu fundamentalişti, kamikaze. Astfel Sadam a fost spânzurat, iar colonelul Gadafi, şeful Libiei a fost împuşcat ca un câine, într-o canalizare. Ei au semănat vânt şi culeg furtună care din păcate nu se abate asupra invadatorilor, ci asupra ţărilor nevinovate. Aşa cum ne învăţa Iorga: “Voi, ceilalţi, treceţi la învăţătura strămoşilor!”.
Patriotismul a fost evidenţiat şi în emisiunile televizate în ziua de 1 Decembrie (zi în care terorismul maghiar şi-a scos ghearele încercând să destabilizeze România). Bunătatea românilor a fost evidenţiată şi de un profesor universitar care preda la Academia de ştiinţe politice (formator de noi cadre SRI şi SIA), dar care îndemna să fim blânzi cu ungurii şi să lăsăm să-i pedepsească ai lor.
Diplomaţia românească a slăbit în aceşti aproape 30 de ani, iar reprezentanţii noştri de la externe nu mai au tehnicieni şi poligloţi ca şi cei din ministerele de externe comuniste. Şi Ministerul Educaţiei trebuie să ia măsuri neîntârziat pentru ca această apă vie să fie însuşită de toţi românii. Adică istoria neamului pentru binele României şi ai fiilor săi. Să nu fie casă fără harta României sau drapelul naţional.
Gh. Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.