În august şi septembrie, peste o mie de persoane îşi vor pierde locul de muncă

718

inaprilieratasomajuluiAgenţia Judeţeană pentru Ocupare şi Formare Profesională Gorj a anunţat, pentru lunile ce urmează, noi disponibilizări. Potrivit purtătoarei de cuvânt a instituţiei, Ana-Maria Niculescu, în august şi septembrie, 7 societăţi comerciale din judeţ vor disponibiliza peste o mie de persoane. Astfel, în august, cei mai mulţi şomeri, circa 200, vor pleca de la SC MINPREST SERV SA, urmaţi de cei de la SC SOCEND IND SA, 94 la număr. Şi Complexul Energetic Rovinari va disponibliza 75 de muncitori, dar din septembrie. Nici CEZ Distribuţie nu va ieşi din tipare, urmând să facă facă reduceri de personal tot în septembrie, de aici plecând în şomaj 5 persoane, iar de la CEZ Servicii, 24 de persoane.

Numărul cel mai mare de şomeri însă va fi la SNLO, acolo unde cei 600 de muncitori aflaţi la vârsta de pensionare vor fi disponibilizaţi. La CE Rovinari sunt angajaţi 3.950 de muncitori, iar la SNLO îşi desfăşoară activitatea peste 8.900 de ortaci.

În prezent, la nivelul judeţului Gorj, sunt înregistraţi 13.145 de şomeri, rata şomajului atingând la sfârşitul lunii trecute 9%.
Irina PICIORUŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here