În aprilie pentru birourile parlamentare – Deputaţii gorjeni au cheltuit 60 de mii de lei

133

Camera_DeputatilorÎn ciuda crizei financiare şi a măsurilor de austeritate, parlamentarii demonstrează că huzuresc în continuare pe banii statului. Astfel, numai în luna aprilie, deputaţii au cheltuit peste 8 milioane de lei pentru indemnizaţii, diurnă, cazare, transport, telefonie mobilă.

Cei şase deputaţi de Gorj au cheltuit în medie pe lună peste 10.000 de lei numai pentru birourile parlamentare. Prea puţini sunt însă parlamentarii care trec măcar o dată pe săptămână pe la aceste birouri care consumă atâţia bani lunar.

O statistică realizată de specialiştii Camerei Deputaţilor arată că suma alocată deputaţilor în aprilie s-a ridicat la peste 8.000.000 de lei. Numai pentru cazare deputaţii au consumat astfel, în urmă cu două luni aproape un milion şase sute de mii de lei, pentru transport în ţară alţi 409.548 de lei, iar pentru telefonia mobilă aproape 29 de mii de lei. În total, aleşii din Camera Deputaţilor au primit în aprilie, diurnă de aproape opt sute de mii de lei, din care 488.262 lei pentru deplasări la lucrările Parlamentului şi 302.960 lei pentru cele în circumscripţiile electorale, iar cheltuielile lor la acţiunile externe la care au reprezentat Camera s-au ridicat la 206.005 lei. Cele mai exotice deplasări au fost în Thailanda şi în Maroc. O sumă mare a fost cheltuită şi pentru participarea la a X-a Reuniune inter-parlamentară a energiei regenerabile, organizată la Madrid.

Cheltuitori la cabinete

În ceea ce priveşte cheltuielile cu birourile parlamentare pentru personal, bunuri şi servicii, acestea se ridică la 3.438.039 de lei. La acest capitol, deputaţii din Gorj, Victor Ponta, Vasile Popeangă, Mugurel Surupăceanu, Dan Ilie Morega, Cosmin Popescu şi Constantin Severus Militaru, au cheltuit în total 60.011 de lei. Veniturile celor 334 de deputaţi din indemnizaţia netă s-au ridicat în total la 1.643.491 de lei în luna aprilie. Practic, în primele patru luni ale anului 2010 cheltuielile totale ale Camerei cu cei 334 de deputaţi au fost de peste 36.000.000 de lei.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here