În ancheta ,,Tulic” se aşteaptă raportul de la Bucureşti

87

IMG_4616Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu susţine că până în prezent nu au fost luate măsuri în cazul anchetei demarate în urma decesului subit al tinerei Raluca Tulic.

Nici Colegiul Medicilor Gorj nu a putut stabili concluziile anchetei sale, întrucât aşteaptă rezultatele testelor ce urmează a se realiza la Institutul Mina Minovici. Mai mult, reprezentanţii spitalului au precizat că ei nu mai au voie să dea informaţii despre acest caz până la finalizarea anchetei Ministerului Sănătăţii.

Constantin Pălivan, director medical şi purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a declarat: „Din punct de vedere oficial, conducerea spitalului nu ştie să se fi luat vreo măsură în urma decesului tinerei de 17 ani. Din punct de vedere organizatoric nu s-au constatat deficienţe majore; existau medicamente, exista aparatură… Rămâne de văzut ce va scrie în raportul ministrului Sănătăţii. Între timp noi nu avem voie să mai dăm informaţii până la finalizarea anchetei, când se va prezenta punctul de vedere oficial al Ministerului Sănătăţii”. Cât priveşte zvonurile apărute, conform cărora s-ar fi decis ca tratamentele efectuate pacienţilor de pe Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Pălivan spune că acestea nu sunt reale. Mai mult, el a precizat că sunt cazuri când nu este posibilă deplasarea bolnavului până la sala de tratamente. „Sunt situaţii când nu poţi deplasa bolnavul şi atunci i se face tratamentul pe patul din salon. În sala de tratamente de schimbă meşele şi se aplică pansamentele post-operatorii. Este posibil să se fi luat anumite măsuri pe secţia respectivă, dar noi nu avem cunoştinţă de ele”, confirmă Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Familia nu a depus plângere la Colegiul Medicilor

Conducerea Colegiului Medicilor Gorj a declarat că până în prezent membri familiei tinerei decedate nu au depus nicio sesizare. În schimb, Colegiul s-a autosesizat şi a demarat o anchetă în acest caz. Rezultatele acesteia vor fi finalizate şi făcute publice după ce vin cele de la Bucureşti. „Noi ne-am autosesizat, dar aşteptăm rezultatele testelor de toxicologie care se fac la Mina Minovici, în Bucureşti. Aceste teste se fac într-o lună de zile sau chiar mai mult, pentru că sunt nişte proceduri specifice ce trebuie urmate. Abia după ce vom primi rezultatele de la Bucureşti, vom putea finaliza ancheta noastră. De asemenea, până în prezent, nu am primit nicio sesizare din partea familiei tinerei decedate”, a explicat Ana Băleanu, preşedintele Colegiului Medicilor Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here