În această perioadă – Peste 20 de persoane găzduite de Casa Iris

107

casa irisÎn ultima perioadă s-a observat o creştere a numărului celor care se adresează autorităţilor locale pentru a fi cazaţi la centrul pentru persoanele fără adăpost Casa Iris. La ora actuală, sunt găzduite aici 27 de persoane.

Casa Iris este un refugiu pentru târgujienii fără adăpost. De regulă, în această perioadă a anului adresabilitatea este mare, dar reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu spun că nu vor fi probleme şi că se face faţă solicitărilor. „La acest moment avem 27 de persoane la Casa Iris”, confirmă Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu-Jiu.

Casa Iris, salvare pentru oamenii străzii

De trei ani, Casa Iris stă la dispoziţia târgujienilor fără un acoperiş deasupra capului. Datorită serviciilor puse la dispoziţie acestor oameni, în municipiul nostru nu s-a înregistrat nici un deces din cauza frigului. „La Târgu-Jiu nu s-a înregistrat nici un caz de deces din cauza frigului, aşa cum se întâmplă în alte oraşe în fiecare iarnă”, preciza Teodora Ciobanu directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

La Casa Iris, cei care sunt găzduiţi beneficiază de bune condiţii de igienă, asistenţă medicală primară, supraveghere şi chiar consiliere, la sediul centrului existând un asistent social şi un psiholog voluntar pentru cei care solicită consilierea. Potrivit conducerii DPPS Târgu-Jiu, Casa Iris este un centru de urgenţă pentru persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Târgu-Jiu. Este un centru în care sunt bine-veniţi oamenii care nu au un acoperiş deasupra capului, care sunt în situaţii de mare risc, şi pe care noi îi ajutăm să depăşească aceste situaţii. Şederea lor acolo este temporară.

Capacitate de 32 de locuri

Casa Iris dispune de două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse. Există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete; există o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare. Cei care sunt acolo cazaţi sunt în absolută siguranţă, potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Târgu-Jiu.

Pe perioada iernii, din cauza frigului, creşte numărul celor care se adresează autorităţilor pentru a fi cazaţi la casa Iris. Totuşi, nu vor fi probleme, şi toţi cei care vor solicita sprijin vor beneficia de cele mai bune condiţii.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here