În această lună – 155 de bebeluşi primesc lapte praf gratuit

203

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj distribuie, în această perioadă, laptele praf pentru bebeluşii care beneficiază de gratuitate. Distribuţia a început deja, numărul beneficiarilor ridicându-se la 155. Stocul DSP Gorj este asigurat, astfel că se vor acoperi şi solicitările din lunile următoare.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu, la ora actuală în stocul DSP există şase mii de cutii de lapte praf. În această lună vor fi distribuite 1.240 de cutii. „În luna noiembrie avem 155 de beneficiari de lapte praf. Distribuţia a început deja. Avem 6.000 de cutii de lapte praf pe stoc; prin urmare, vom putea onora toate solicitările”, precizează Boeriu. Fiecare bebeluş care beneficiază de lapte praf gratuit, conform legislaţiei în vigoare, primeşte lunar opt cutii de câte 400 grame. Distribuirea laptelui praf se face de către Direcţia de Sănătate Publică prin intermediul primăriilor, care primesc listele cu beneficiari de la medicii de familie din fiecare localitate.

Criterii pentru distribuirea laptelui praf
Potrivit legislaţiei în vigoare, laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here