În 2015, Datorită CJ Gorj, Spitalul Judeţean a beneficiat de investiţii în valoare de 82 de miliarde

451

În cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată luni, 26 octombrie, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi o parte dintre medicii unităţii au prezentat aspecte legate de finanţarea de care a beneficiat spitalul. Meritul pentru investiţiile realizate, care se ridică la 82 de miliarde lei vechi – în 2015, îi revine preşedintelui Consiliului Judeţean, după cum au precizat medicii şi managerul Tiberiu Tătaru.

În ultimii doi ani, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a beneficiat de investiţii importante. Un rol deosebit în realizarea acestora îi revine Consiliului Judeţean, lucru confirmat şi de medicii prezenţi la conferinţa de presă de ieri. “În calitate de medic al Spitalului Judeţean am ţinut în mod deosebit să vă rugăm să informaţi gorjenii că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a întâmplat într-adevăr ceva deosebit. Mă refer în mod special la dotările din anii 2014-2015. Asemenea liste de dotare se fac de 20 de ani; anual se făceau hârtii, dar nu s-a obţinut aproape nimic niciodată. Pentru ceea ce s-a realizat acum este doar meritul preşedintelui Ion Călinoiu, care s-a dus la minister. Fondurile de la minister se obţin făcând potecă acolo, iar preşedintele Călinoiu a făcut această potecă, obţinând această dotare, care este deosebită prin numărul de aparate aduse pentru aproape toate secţiile. Aparatura este de ultimă generaţie, lista este mare, vreo 57 de repere fiind aduse”, a declarat medicul Gheorghe Neaţă.

Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a ţinut să precizeze că, pe lângă aparatura adusă în unitate în ultima perioadă, şi angajările au făcut ca acest spital să devină un punct de atracţie pentru pacienţi: “până la acest moment am făcut 62 de angajări, între care 18 medici pe diferite specialităţi. Aşadar, dacă înainte se vorbea despre exodul medicilor, noi dovedim contrariul prin fapte. Spitalul Judeţean conferinta medici (1)de Urgenţă Târgu-Jiu este un punct de atracţie atât pentru resursa umană, care este bine pregătită, astfel că spitalul este şi pentru pacienţi un punct de atracţie”.
Medicul Florin Mergea, prezent la conferinţa de presă, a menţionat că activitatea spitalului s-a desfăşurat bine şi până în prezent, însă după noile investiţii se poate vorbi de performanţă. “Noi operăm de ani buni în condiţii şi mai bune şi mai puţin bune. Noi am lucrat bine şi fără această aparatură şi spitalul a performat. Acum intrăm într-o stare de normalitate cu această aparatură. Ne vedem de treabă în linişte; doctorii întotdeauna şi-au văzut de treabă şi nu au venit să se laude. Rugămintea noastră este să le arătaţi oamenilor că se mai fac şi lucruri pozitive. Vă spun cu mâna pe inimă că la conferinta medici (2)Spitalul Judeţean se munceşte şi oamenii vin cu inima deschisă la noi; 95% sunt urgenţe. Cu excepţia traumatologiei craniene, în rest se operează absolut tot”, a precizat chirurgul Florin Mergea.

Duodenopancreatectomie efectuată cu succes de chirurgii de la SJU
Chirurgii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu reuşesc, după cum confirmă chiar ei, să facă faţă unei cazuistici din ce în ce mai complexe. Astfel, recent ei au efectuat cu succes o duodenopancreatectomie. “După aproape patru ani în care s-au făcut sute de operaţii laparoscopice, lumea încă nu cunoaşte aceste aspecte. Sfătuindu-mă cu colegii mei, am ajuns la concluzia că este bine să vă cerem ajutorul să mediatizăm acest lucru. Totul a plecat de la această operaţie de duodenopancreatectomie, o operaţie care se face în general în spitalele mari; este o operaţie extrem de laborioasă, poate cea mai mare operaţie din chirurgia generală. Rata de mortalitate în aceste operaţii este foarte mare şi atunci, când iei decizia să faci o astfel de operaţie într-un spital judeţean îţi asumi riscuri din toate punctele de vedere. Am beneficiat şi de faptul că pacientul a conferinta medici (3)avut înţelegere şi încredere în noi şi nu a avut posibilitatea să meargă în altă parte. El a venit la noi în icter mecanic; în această situaţie, neavând posibilitatea să meargă în altă parte, am fost nevoiţi să intervenim. Ne bucurăm că am făcut acest lucru; la momentul de faţă pacientul este bine, este acasă”, a explicat medicul chirurg Claudiu Soare.
De precizat că, la conferinţa de presă organizată la Consiliul Judeţean, în data de 26 octombrie 2015, au participat: Tiberiu Tătaru – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Marilena Davidescu – director medical, Valentin Popa – preşedintele Consiliului de Administraţie al SJU Târgu-Jiu, medicul Gheorghe Stanciu – purtătorul de cuvânt al SJU şi chirurgii: Gheorghe Neaţă, Florin Mergea, Claudiu Soare şi Valentin Neagu. Tema conferinţei a fost prezentarea investiţiilor de care a beneficiat Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în ultimii doi ani, numai în 2015 valoarea investiţiilor ridicându-se la aproximativ 82 de miliarde lei vechi.
Minodora Sucea

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here