În 2012 – Spitalul Judeţean nu a primit avizul MS pentru nicio investiţie

128

Investiţiile propuse de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu au primit avizul Ministerului Sănătăţii. Lista investiţiilor a fost avizată de Consiliul Judeţean Gorj, instituţie care administrează unitatea spitalicească şi care urma să asigure cofinanţarea. Pentru acest an erau propuse lucrări de modernizare şi dotare cu aparatură medicală, sumele estimate fiind de 4.577 mii lei. Tratativele pentru obţinerea finanţării continuă, însă chiar dacă s-ar aproba acum, timpul pentru efectuarea lucrărilor este insuficient, iar dacă banii nu ar fi cheltuiţi până la sfârşitul anului ar fi retraşi.

În anul 2012, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a înaintat, după obţinerea avizului de la Consiliul Judeţean Gorj, lista de investiţii propusă a se realiza în anul curent. Din păcate, Ministerul Sănătăţii nu a avizat nimic din acea listă. Reprezentanţii SJU Târgu-Jiu vor relua aceste propuneri, încercând să obţină finanţarea. „Nu s-a obţinut avizul de la Ministerul Sănătăţii pentru niciunul dintre obiectivele de investiţii propuse pentru anul în curs. Pentru anul viitor încercăm să reluăm toate aceste propuneri, la care se vor adăuga altele”, a menţionat Dumitru Vienescu, directorul economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Propuneri pentru investiţii de 4.577 mii lei
La capitolul modernizare, extindere spital, lista investiţiilor propuse de SJU Târgu-Jiu cuprinde: grup electrogen – 2 bucăţi, modernizare centrală termică, lifturi – 4 bucăţi, extindere dispensar TBC, proiectare RK Spital 700. Valoarea acestora se ridică la 3.260 mii lei, din care 3.097 mii lei să provină de la Ministerul Sănătăţii, restul de la Consiliul Judeţean.
Pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, lista propusă conţine: staţie sterilizare – 2 bucăţi, oftalmoscop, tonometru computerizat, ecograf portabil color Doppler cu sonde de multifrecvenţă pentru Obstetrică-Ginecologie, pat naştere, histeroscop cu toate dotările, truse chirurgie endoscopică. Valoarea aparaturii medicale se ridică la 1.317 mii lei, dintre care 1.251,15 mii lei s-au solicitat MS, diferenţa fiind contribuţia CJ Gorj. În total, valoarea investiţiilor propuse pentru 2012, pentru SJU Târgu-Jiu este de 4.577 mii lei, 4348,15 solicitându-se Ministerului Sănătăţii. Justificarea acestor solicitări constă în creşterea gradului de diagnostic şi tratament, dar şi scăderea duratei de spitalizare, după cum susţin reprezentanţii Spitalului Judeţean de urgenţă Târgu-Jiu.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here