În 2012 – 50 de minore au născut la Maternitatea Târgu-Jiu

119

De la începutul acestui an, la Maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au născut peste 900 de gorjence, 50 dintre ele fiind minore. Numărul mamelor minore este în creştere şi, din păcate, potrivit statisticilor, ţara noastră este pe primul loc în Europa în privinţa copiilor aduşi pe lume de mame care nu au împlinit vârsta majoratului.

Medicii de al Maternitatea Târgu-Jiu au asistat la naştere zeci de minore. Numai în acest an, numărul acestor cazuri se ridică la 50. “De la începutul acestui an şi până pe data de 10 septembrie am avut un total naşteri de 914, dintre care 50 de mame sunt minore”, a explicat Narcis Mărgineanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. În ultimii ani, la nivelul ţării noastre a crescut destul de mult numărul mamelor minore, propulsând România pe primul loc în Europa. Statisticile arată că patru tinere din o sută devin mame înainte de a împlini 18 ani. Copilele ajung să aibă relaţii sexuale atât cu băieţi de vârsta lor, precum şi cu persoane mai în vârstă, fie sunt violate, fie se prostituează pentru a câştiga bani.

Maturizare precoce
Psihologii spun că tinerele care devin mame la vârste fragede au parte de o maturizare precoce, de o schimbare rapidă de roluri. Practic, aceste mame sunt copii cu copii. Specialiştii spun că primul şi cel mai grav actor al sarcinilor la vârsta adolescenţei este neinformarea sau proasta informare. Nu doar mama minoră este vinovată în acest caz, lipsa informării, sau informarea proastă este o responsabilitate colectivă, a întregii societăţi: familie, şcoală.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here