În 11 zile, Fostul depozit de muniţii din Târgu-Jiu va fi cedat iar Garnizoanei

386

Primăria Târgu-Jiu trebuie să emită, în următoarele zile, o hotărâre de Consiliu Local, în baza HG 948/2011, prin care va ceda terenul de 12 hectare din municipiu înapoi Garnizoanei din oraş. Procedura trebuie îndeplinită cel târziu până pe data de 16 noiembrie, potrivit legii, chiar dacă autorităţile au înaintat deja Ministerului Apărării Naţionale(MApN) un proiect de hotărâre prin care cer, din nou, terenul Cazarmei 1059, în vederea realizării de noi locuinţe. Termenul solicitat, de data aceasta, pentru realizarea schimbului între cele două instituţii s-a cerut prelungit cu doi ani, în următorii cinci ani municipalitatea obligându-se să realizeze în incinta Garnizoanei şi cele 60 de locuinţe pentru cadrele MApN.

În urmă cu trei ani, printr-o hotărâre de Guvern, Garnizoana Târgu-Jiu ceda primăriei municipale un teren în suprafaţă de 12 hectare, situat pe raza localităţii, mai exact în apropierea actualului cartier Narcise. În schimbul cedării terenului şi clădirilor aferente, din fosta Cazarmă 1059, municipalitatea se obliga să predea către MApN 30% din totalul locuinţelor ce ar fi urmat a fi construite pe terenul respectiv, dar nu mai puţin de 60 de unităţi locative, ce ar fi urmat să fie repartizate personalului militar din Garnizoana Târgu-Jiu. La finalul termenului impus în cuprinsul hotărârii, municipalitatea nu a reuşit însă construirea acestor locuinţe, drept pentru care, pe 16 noiembrie, terenul trebuie să revină, conform legii, iar în patrimoniul MApN.

Vicele Popescu: “Am cerut o nouă hotărâre, doar termenul este modificat la 5 ani”
Între timp, autorităţile municipale au cerut o nouă hotărâre de guvern pentru preluarea terenului, prin care s-a solicitat doar un termen prelungit în vederea realizării locuinţelor pentru cadre, cerându-se de data aceasta 5 ani. O spune chiar garnizoana tg jiuviceprimarul Aurel Popescu care susţine că autorităţile municipale aşteaptă o nouă hotărâre de guvern, promovată de Ministerul Apărării, pentru a prelua iar terenul de 12 hectare din oraş.
“Noi am reluat procedura prin care am solicitat, iar terenul fostei cazarme militare, pentru a realiza proiectul legat de construirea de noi locuinţe în municipiul Târgu-Jiu. Vom realiza şi procedura de restituire către MApN a terenurilor în cauză, şi vom aştepta să le primim înapoi, şi de data aceasta cu anumite clauze. De data aceasta am cerut însă un termen de 5 ani pentru a realiza condiţiile puse de autorităţile militare”, a declarat Aurel Popescu, cu menţiunea că o parte din procedură ar fi fost deja îndeplinită, fiind trecută prin Consiliul Local Târgu-Jiu.

Solicitarea Primăriei Târgu-Jiu, în analiză la MApN
Deocamdată însă proiectul de hotărâre cerut de autorităţile noastre municipale se află în analiză la Ministerul Apărării Naţionale, acesta urmând să fie avizat şi de alte instituţii abilitate, până va ajunge, în final, la Guvern.
În tot acest timp, autorităţile municipale sunt obligate însă să finalizeze procedura de cedare a terenului către garnizoană, lucru ce trebuie realizat cel târziu până pe 16 noiembrie, şi asta după ce actul va trece prin CL.
Terenul cedat în 2012, trebuie să revină astfel fostului proprietar în aceeaşi stare în care a fost cedat cu trei ani în urmă. Reprezentanţii Garnizoanei sunt obligaţi astfel din 17 noiembrie 2015 să asigure paza obiectivului cu personalul militar, până acum acesta fiind în apanajul autorităţilor municipale.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here