Împrumuturi de 15 milioane de lei la CARP Gorj

285

Nu mai puţin de 6.438 de vârstnici din judeţul nostru s-au împrumutat de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Gorj în primele zece luni ale acestui an. Numărul este unul important dacă ţinem cont că în evidenţele CARP Gorj se numără aproape 17.000 de membri. Potrivit Iuliei Cioplea, contabilul-şef al instituţiei judeţene, pentru cele aproape 6.500 de persoane care s-au împrumutat a fost achitată suma de circa 15 milioane de lei, atât suma, cât şi numărul solicitanţilor fiind în creştere spre deosebire de intervalul ianuarie – octombrie 2013.
“În intervalul 1 ianuarie – 31 octombrie avem 6.438 de împrumuturi solicitate cu 15.084.147 lei plătiţi. Comparativ cu 2013, atât numărul de împrumuturi, cât şi sumele au fost în creştere; până la 31 octombrie 2013 am avut 6.198 de împrumuturi cu 13.294.865 de lei plătiţi. În luna octombrie am avut 611 împrumuturi cu suma aferentă de 1.477.030 lei, faţă de aceeaşi perioadă din 2013 când am avut 586 de împrumuturi cu 1.252.190 lei. Comparativ cu septembrie suntem într-o uşoară scădere. Situaţia oscilează de la o lună la alta, noi am avut iulie ca şi lună record la împrumuturi, pe august a scăzut puţin, septembrie a urcat puţin faţă de august, iar în octombrie din nou a fost înregistrată o uşoară scădere”, a declarat Iulia Cioplea.
Reprezentanţii CARP Gorj cred că deşi se apropie sărbătorile de iarnă, numărul împrumuturilor nu va creşte, deoarece oamenii s-au asigurat din timp şi şi-au estimat cheltuielile. “Din experienţa anilor trecuţi, în apropierea sărbătorilor nu cresc împrumuturile, oamenii s-au împrumutat din timp pentru lemne sau sărbători, cred că motivul pentru care nu se grăbesc să se mai împrumute la fiecare sfârşit de an este că pe perioada sezonului rece cheltuielile sunt mult mai mari”, a precizat contabilul-şef al CARP Gorj. Totodată, privind situaţia rambursărilor, reprezentanta instituţiei judeţene spune că “se manifestă înţelegere în anumite cazuri atunci când se apropie termenul limită de plată al ratelor, care variază, de la caz la caz, de la 3 la 24 de rate”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here