Împrumuturi avantajoase la CAR-ul Sindicatului Salariaţilor din DGASPC

286

Înfiinţat anul trecut, CAR – ul Sindicatului Salariaţilor din DGASPC Gorj a devenit funcţional de ceva timp. La începutul acestei săptămâni s-a acordat primul împrumut. Zeci de membri ai sindicatului sunt înscrişi în CAR şi cotizează la fondul acestuia. Conducerea Sindicatului Salariaţilor din DGASPC spune că împrumuturile la acest CAR au cea mai mică dobândă, de 6%.

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, care fac parte din Sindicatul Salariaţilor, au posibilitatea de a face împrumuturi mult mai avantajoase decât la o banca. La dispoziţia lor stă CAR –ul sindicatului, care are o dobândă la împrumuturi de doar 6%. „Este un CAR destinat membrilor de sindicat şi avem cea mai mică dobândă, din informaţiile pe care le avem, fiind de doar 6%. De aceea, fac un apel la membrii sindicatului nostru să se înscrie în acest CAR, fiind unul foarte avantajos pentru ei”, menţionează Nicolae Pasăre, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din DGASPC Gorj.

CAR în sprijinul sindicaliştilor
Din dorinţa de a veni în sprijinul oamenilor pe care îi reprezintă, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din DGASPC Gorj a avut iniţiativa înfiinţării unui CAR. Bazele acestuia au fost puse în vara anului trecut. „În vara lui 2011 am creat un CAR al Sindicatului Salariaţilor din DGASPC. În decembrie a devenit funcţional. În primul an s-a decis să nu se acorde niciun împrumut. De asemenea, am hotărât ca iniţial să nu depăşim 3.000 lei la împrumut şi durata restituirii să nu depăşească un an şi jumătate”, confirmă Nicolae Pasăre, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din DGASPC Gorj. La ora actuală, fondul CAR –ului Sindicatului Salariaţilor din DGASPC Gorj dispune de peste 150 milioane lei vechi. Nicolae Pasăre speră ca în următoarea perioadă să crească numărul celor care se înscriu în acest CAR.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here