Împrumut neachitat din 2011! Poliţistul “Maradona”, acuzat că a ţepuit o persoană cu dizabilităţi

300

Au trecut trei ani şi jumătate de când Petre Marius Buduleanu din Târgu-Jiu, persoană cu dizabilităţi, în vârstă de 45 de ani, susţine că l-ar fi împrumutat cu bani pe un angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, cunoscut în cartierul municipal “Diana” drept “Maradona”, pentru pasiunea acestuia pentru jocuri de noroc. Poliţistul aflat în mutări de la Poliţia Rovinari i-ar fi cerut, la jumătatea lui 2011, lui Buduleanu 100 de milioane de lei vechi, pe motiv că soţia acestuia ar fi făcut un accident cu maşina familiei, banii fiindu-i necesari să-şi ducă nevasta la Bucureşti pentru investigaţii medicale. Din prietenie, bărbatul aflat în cărucior cu rotile, i-ar fi dat banii agentului ca a doua zi să realizeze că a fost înşelat. I-a făcut subofiţerului plângere penală dar a primit un NUP, însă nu a renunţat la a se contra cu purtătorul de uniformă, acum pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu existând o plângere penală, în lucru, a celui ce se consideră înşelat de poliţist dar şi un dosar civil la Judecătoria Târgu-Jiu. Superiorii lui Marius Stoiculescu cunosc litigiul dintre subaltern şi târgujianul în cărucior dar susţin că nu pot lua măsuri cu ofiţerul de la intrarea în IPJ Gorj, până când instanţa nu îl găseşte vinovat de acuzele care i se aduc.

Conflictul dintre Buduleanu, persoană ce suferă de un handicap grav de gradul I, care îl menţine într-un scaun cu rotile, el trăind din ajutorul primit ca persoană cu handicap, şi poliţistul Marius Stoiculescu există de la începutul lunii iunie 2011. Buduleanu îşi vânduse maşina personală, fapt cunoscut de “prietenul” poliţist, care îi solicită acestuia un împrumut de 2000 de euro.

A luat banii de maşini şi banii lui Brăilă!
“Poliţistul mi-a bătut la uşă seara, plângând, s-a pus în genunchi şi mi-a povestit că soţia sa, Rodica, ar fi făcut un accident cu maşina familiei, aflându-se internată de urgenţă la spitalul de pe Tudor. Mi-a cerut 2000 de euro, motivând că are nevoie urgentă de banii respectivi pentru că trebuie să o ducă pe nevastă la Bucureşti pentru investigaţii medicale «cu elicopterul SMURD». Am acceptat să-i dau banii, după ce mi-a promis că în două, trei luni mi-i restituie, oferindu-i astfel toţi banii pe care îi aveam în casă. Adică banii luaţi pe maşină şi ajutorul financiar ce îmi fusese oferit de Cătălin Brăilă, fiul patronului Hotelului Brâncuşi, care-mi dăduse, ca ajutor umanitar, pentru că aveam nevoie de un nou scaun cu rotile, electric. Stoiculescu ştia că am cei 100 de milioane de lei în casă, motiv pentru care a venit la sigur. Eu i i-am dat, fără martori, dar nici în ziua de azi nu i-am primit înapoi”, a declarat Buduleanu.
Omul susţine că a realizat că a fost înşelat, chiar a doua zi, când coborât la bloc a auzit de la locatarii din cartierul ,,Diana” că “Maradona”, porecla dată lui Stoiculescu de băieţii din zonă, ar fi pierdut la poker 100 de milioane de lei vechi. “M-am ars că era vorba de banii mei, mai ales că auzisem că ar mai fi pierdut bani la jocuri de noroc şi chiar şi o bijuterie. L-am sunat speriat şi l-am întrebat dacă a pierdut la poker banii mei, iar la barul din cartier mi-a recunoscut că am dreptate. Mi-a promis, în schimb, că îmi restituie, printr-o refinanţare, banii datoraţi. A recunoscut că m-a minţit legat de accidentul soţiei, spunându-mi franc chiar că, dacă mi-ar fi povestit că îi vrea să-i joace la cărţi, ştia că nu i-aş fi dat niciodată”, a mai specificat bărbatul imobilizat în cărucior.

În 2012, poliţistul reclamat la Parchet pentru înşelăciune
La aproape un an după ce i-a dat banii, Buduleanu a realizat că prietenul său nu îi va mai restitui suma împrumutată. A aflat asta din gura unei femei din Filiaşi, adusă de “Maradona” la barul din cartier, locul unde Buduleanu şi mai multe persoane, din zonă, stau, la taclale, aproape zilnic. Femeia, care a şi declarat asta la IPJ Gorj, i-a povestit lui Buduleanu că “Maradona” i se lăudase că nu-i va mai restitui banii “handicapatului”. Abia atunci persoana de bună credinţă a realizat că prietenul său îl ia prost şi nu mai intenţionează să-i restituie cei 100 de milioane împrumutaţi.
“I-am cerut banii, telefonic, a spus că vine să discutăm la bar, dar apoi şi-a închis celularul. Am mai insistat în zilele următoare, tot telefonic, să-mi restituie banii, dar de fiecare dată mi-a promis că mi-i va da. În final, i-am făcut plângere la IPJ Gorj, acuzându-l de înşelăciune apoi am fost trimis la Parchetul Târgu-Jiu. Aici mi-au dat NUP, asta pentru că, pe de o parte, procurorul nu a audiat toţi martorii, şi pe de alta, şi eu am pierdut prea mult timp până să acţionez împotriva poliţistului. Am mai avut un dezavantaj, nu am avut martori la acordarea banilor, dar continui să încerc să-mi fac dreptate în instanţă, deoarece poliţistul nu mi-a dat nici acum banii înapoi”, a mai explicat cel ce se consideră păgubit de Stoiculescu.

DSC_005530 de milioane, oferiţi păgubitului în august 2013
Buduleanu s-a trezit însă în august 2013, în prezenţa unui martor, cu poliţistul la uşa apartamentului său. “Marius Stoiculescu a venit acasă la mine, eram în locuinţă cu Vasile Izdrugă, mi-a pus pe masă suma de 30 de milioane de lei vechi spunându-mi să-l iert că a greşit şi să-mi retrag dosarul din instanţă, că are familie şi îl distrug profesional. Mi-a promis că-mi va da şi restul de bani.. Fiind însă foarte supărat că nu a recunoscut la Parchet că i-am dat banii, l-am refuzat, i-am zis astfel, nervos, să-şi ia banii astfel oferiţi deoarece ne vom vedea la Tribunal. El a luat banii, a ieşit pe uşă şi de atunci nu am mai vorbit cu el. Martorul meu a dat declaraţie la notar legat de cele întâmplate”, a mai povestit bărbatul cu dizabilităţi.
Acesta a menţionat însă că poliţistul i-a făcut plângere lui Isdrugă, pentru mărturie mincinoasă, iar lui Buduleanu pentru instigare. Dosarul în cauză, 5250/p/2013, este încă în cercetare în Parchetul Târgu-Jiu.

Declaraţiile martorului, din 2013, dispărute de la dosar!
“Eu am dat declaraţie, mi-am menţinut cele spuse la Poliţia Târgu-Jiu, a fost şi martorul Isdrugă, care a dat şi el două declaraţii. Asta în 2013. Isdrugă a fost chemat a treia oară în 2014, nu ştiam de ce.. Dar omul a menţinut cele spuse, fiind şi el persoană cu dizabilităţi. Am dus şi două persoane care au declarat cum l-au urcat, atunci, pe 2 august 2013, pe acesta la mine în apartament. În mod suspect, declaraţiile lui Vasile Isdrugă, date în 2013, nu mai sunt la dosarul 5250. Am constatat asta chiar pe 17 octombrie 2014 când am cerut la Poliţia Târgu-Jiu să văd dosarul”, explică reclamantul care susţine că patru poliţişti au făcut cercetarea în acest dosar, care, în mod şocant, nici în prezent nu a fost finalizat.

“Maradona” nu a recunoscut că a primit banii
În august 2012, poliţistul Stoiculescu susţinea, public, că nu a primit niciodată banii în cauză de la Buduleanu. “M-a reclamat. E un fost prieten. I-am dat nişte bani împrumut, după aia nu a vrut să mi-i mai dea înapoi. În momentul în care i-am cerut banii, s-a dus şi m-a reclamat la Parchet, peste tot. O să-i fac şi eu plângere de denunţare calomnioasă dacă văd că nu se potoleşte”, afirma atunci Stoiculescu, lucru pe care l-a făcut însă.
“Sunt nişte răzbunări de-ale lui. Îmi pare rău că am fost prieten cu o persoană bolnavă care nu ştie ce să mai facă şi pe unde să mă mai reclame. A fost greşeala mea că n-am ştiut să-mi aleg prietenii. Eu l-am considerat prieten”, mai spunea atunci subofiţerul de poliţie, care este acuzat, la un an şi jumătate mai târziu, că i-a dat ţeapă unei persoane cu dizabilităţi.

Cazul cunoscut la vârful IPJ Gorj
Acuzele la adresa lui Stoiculescu sunt cunoscute de superiorii acestuia, care însă susţin că acest conflict nu a fost încă tranşat de organele în drept, motiv pentru care nu pot să ia măsuri disciplinare cu acesta.
În concluzie, conflictul dintre Buduleanu şi Stoiculescu încă se tranşează de instanţă, primul fiind convins că, în final, îl va dovedi pe “Maradona”, care va fi astfel obligat să-i restituie banii şi cheltuielile de judecată. “Am plătit taxă de timbru, mi-am dat pensia de handicap pe o lună ca să pot să duc acest proces civil în care îmi pun toată speranţa”, a conchis Buduleanu, care speră ca măcar în 2015 să-şi vadă banii oferiţi purtătorului de chipiu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here