Împrumut BERD pentru modernizarea serviciilor de apă din Gorj și Dolj

1045

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 25 de milioane de euro operatorului regional de apă și canalizare Compania de Apă Oltenia, de această investiție urmând să beneficieze 400.000 de locuitori din județele Dolj și Gorj. BERD oferă asistență tehnică operatorului de apă pentru implementarea unui program de management al activelor pe termen lung. Contractul de împrumut a fost semnat miercuri la Londra de către Susan Goeransson, de la BERD, și directorul general al companiei de Apă, Adriana Câmpeanu, în prezența primarului municipiului Craiova, Mihail Genoiu, și a președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
BERD cofinanțează, împreună cu Fondul de coeziune al UE, programul regional de investiții al operatorului de apă, în valoare de 374,62 milioane de euro.
Finanțarea acordată Companiei de Apă Oltenia face parte din Programul de Infrastructură de Apă BERD, program care se bazează pe colaborarea pe termen lung cu companiile românești din sectorul de apă și vizează alinierea domeniului la legislația, politicile și practicile UE. Până în prezent, BERD a finanțat 24 de operatori de apă din România, oferind împrumuturi în sumă totală de 330 de milioane de euro și mobilizând peste două miliarde de euro finanțare din fondurile UE pentru infrastructura de apă și canalizare. BERD este principalul investitor instituțional din România, cu investiții de peste 8,3 miliarde de euro în diferite sectoare ale economiei românești.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here