Împreună putem reda lumina ochilor elevului Robert Negomireanu

655

Robert Negomireanu, tânăr de 18 ani, din comuna Urdari, este diagnosticat cu o afecțiune rară, care îl face să își piardă treptat vederea. În prezent, elevul de clasa a XII-a mai vede doar 15% cu un ochi și 30% cu celălalt şi, dacă nu se va opera cât mai curând, își va pierde definitiv vederea. Impresionați de drama copilului, mai multe persoane i-au sărit în ajutor, strângându-se până acum aproximativ 14.000 de dolari din cei 27.000 cât costă intervenția. De Dragobete, la Muzeul Județean a avut loc o nouă ediție a Simpozionului „Povestea Mărțișorului”, iar mărțișoarele create au fost scoase la vânzare, banii astfel strânși urmând a fi donați lui Robert Negomireanu; la acest eveniment s-au strâns 1.374 de lei. În continuare, Robert are nevoie de sprijinul semenilor, pentru a putea ajunge în Thailanda, acolo unde va fi supus unei intervenţii chirurgicale care îi va reda vederea.

Impresionați de drama acestui adolescent, care avea tot viitorul în față, organizatorii Simpozionului Interjudețean „Povestea Mărțișorului-De la Dragobete la Mărțișor” au scos la vânzare mărțișoarele create în cadrul evenimentului și au donat banii lui Robert Negomireanu. Manifestarea „Povestea Mărțișorului” a fost organizată de CJ Gorj, Muzeul Județean, Societatea de Științe Istorice Gorj și Școala Gimnazială Dragotești. A avut loc o masă rotundă, un concurs pe tema „povestea mărțișorului”, o expoziție, dar și un atelier de confecționat mărțișoare sub îndrumarea profesorilor din proiect. Astfel, de Dragobete, participanții la Simpozionul Interjudețean „Povestea Mărțișorului-De la Dragobete la Mărțișor” au demonstrat că iubirea de semeni poate schimba destine! „În numele lui Robert Iulian Negomireanu le mulțumim tuturor celor care astăzi i-au arătat că se poate! În urma târgului de mărțișoare s-a strâns suma de 1.374 de lei, bani care vor fi depuși în contul bancar al lui Robert. Elevul grav bolnav are în continuare nevoie de ajutor să strângă cei 27.000 euro necesari operației la care va fi supus în Thailanda. Putem fi LUMINA lui Robert!”, au declarat organizatorii evenimentului.
Robert Negomireanu, elev al Liceului din Turceni, se trezește, zilnic, cu teama că nu va mai putea vedea. De șapte ani. tânărul suferă de o afecțiune destul de rară, a cărei cauză nu i-a fost explicată de către niciun medic; boala afectându-i nervul optic, astfel că în prezent, adolescentul mai vede 15% cu un ochi și 30% cu celălalt. Ochelarii de vedere nu îl ajută prea mult, iar teama că își va pierde definitiv capacitatea de a vedea îi dă fiori. „E cumplit să pierzi de la lună la lună parte din vedere. Sunt elev în clasa a XII-a la Liceul din Turceni. Plănuiam să fac pe viitor carieră în sport, începusem să mă pregătesc, dar medicii mi-au spus că nu am nicio șansă. Cum boala mea avansează rapid, tot viitorul e incert. Clar nu voi face sport. Nu mai pot face mare lucru. Unii înțeleg, alții nu. Colegii sunt de treabă, mă ajută, dar marea majoritate nu știu cât sunt de bolnav. Nu mai văd decât la trei-cinci metri în fața mea. Restul e în ceață. Dacă nu stau cât mai aproape de tablă, nu văd la școală. Viața mea depinde de acești bani!”, a afirmat Robert Negomireanu.
Ca orice tânăr, și Robert își făcuse planuri de viitor, propunându-și o carieră sportivă, dar acum tot ce vrea este să facă rost de banii necesari achitării costurilor operației din Thailanda. Acolo este singura sa șansă de a se face bine. „A fost diagnosticat în 2011. An de an, și-a pierdut vederea, iar acum mai zărește 15% cu un ochi și 30% cu altul. Nu se poate face nimic pentru Robert în România, ne-am interesat în foarte multe locuri. (…) Am căutat pe internet și am găsit o clinică în Thailanda (https://ro.globalstemcells.com/tratament/atrofia-nervului-optic/). Pentru a merge la operație, căci le-am trimis actele, avem nevoie de 27.000 de dolari plus banii de drum și pe acolo. Nu avem posibilitatea nici să facem împrumut, nici să strângem singuri așa sumă. Am deschis un cont în decembrie și am pus 10.000 de lei în el, ce a strâns soțul meu care este plecat la muncă în străinătate. De atunci, după aparițiile în ziar, au fost făcute mai multe donații și acum avem în total aproximativ 14.000 de dolari. Le mulțumim tuturor persoanelor care au donat, mai avem promisiuni și sperăm să reușim. Consilierii de la Primăria Urdari și-au donat indemnizațiile pe o lună de zile și au donat în cont 6.000 de lei și le mulțumim. Din străinătate, de la rude, prieteni am primit iarăși donații. Mai avem de strâns o sumă destul de mare, încă avem nevoie de ajutor”, a declarat, cu lacrimi în ochi, Ramona Negomireanu, mama adolescentului din Urdari.

Împreună putem reda lumina ochilor lui Robert!
Cont pentru donații
Cod IBAN: RO59RNCB0569157019630001
SWIFT/BIC: RNCBROBU
Unitate BCR Gorj Constantin Brancusi
Contul pentru donații a fost deschis pe numele Negomireanu Robert Iulian la BCR.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here