Impozitul pe profit, moarte sigură pentru IMM-uri

159
Bani-leiRenunţarea la impozitul de 3% pentru micro-întreprinderi va aduce un val de falimente, estimează Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Vicepreşedintele organizaţiei, Florea Pârvu a declarat că nu multe IMM-uri vor putea să plătească impozit pe profit. Iar statul va avea de pierdut, pentru că va scădea numărul contribuabililor.

Vicepreşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii crede că există suficiente măsuri prin care guvernul poate să ajute sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii.
„Dacă stăm să ne gândim la o strategie vizavi de cum menţinem întreprinderile mici şi mijlocii. Ar trebui menţinut acel 3% pe cifra de afaceri, alte stimulente care s-au propus, scăderea impozitelor pe forţa de muncă, cum s-a preconizat scăderea CAS-ului cu 10%”, spune Florea Pârvu, vicepreşedintele CNIPMMR. Eliminarea impozitului de 3% pe venitul microîntreprinderilor este o altă măsură care va afecta puternic sectorul IMM-urilor. „Faptul că s-a eliminat acest 3% pe cifra de afaceri, o să vedeţi ce se va întâmpla cu alte mii de societăţi care se vor închide. Acest mecanism de 3% pe cifra de afaceri permitea unei microîntreprinderi sau unei întreprinderi foarte mici să se meţină pe linia de plutire”, explică Florea Pârvu.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here