Impozitul la vila lui Manţog, cadou de la stat (VIDEO)

187

casa mantogÎn timp ce pensionarii sunt ameninţaţi cu sechestrul pe bunuri pentru neplata impozitelor, statul le face cadou unor angajaţi, printre ei şi directorii de la regii, plata impozitelor pe vile.

 

 

Oamenii locuiesc de mult în aceste case, construite tot din banii statului, însă Societatea Naţională a Lignitului Oltenia(SNLO) şi Complexul Energetic Rovinari, adică acele companii identificate de Traian Băsescu ca fiind conduse de boierii economiei româneşti, nu s-au grăbit să le predea proprietarilor. Nesimţirea nu are limită atunci când vine vorba despre unii politicieni care pozează în lupi moralişti pe la televizor, iar în realitate se gândesc cum să mai fenteze statul.

{youtube}lCD-KBP4Kcc{/youtube}

După ce că şi-a făcut vilă din banii statului, înşelând mai multe persoane pentru a căpăta statutul de „strămutat de lux”, fostul secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, Ionel Manţog, nici măcar impozitul pe casă nu şi-l plăteşte. Nu este singurul, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Complexul Energetic Rovinari a făcut „cadou” impozitele pe vile pentru mai mulţi şmecheri angajaţi în companiile statului.

Puşcărie cu suspendare pentru o vilă de 8 miliarde

„Cele două societăţi investitoare plătesc impozitele pentru 27 de imobile din cartierul Primăverii, valoarea ridicându-se pe an la 300.000 de lei”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Târgu-Jiu. Printre ele şi vila lui Manţog, pe care tot statul i-a construit-o cu 800.000 de lei şi pentru care judecătorii din Sibiu au constatat recent că ar fi comis mai multe falsuri în acte pentru a o dâbândi. Mai mult, democrat-liberalul Manţog a şi fost condamnat la 1 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru modul cum a înşelat statul, respectiv Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, pentru a beneficia de accea vilă în Primăverii. Casa e finalizată din 2007, dar Manţog şi cei din conducerea SNLO nu au făcut predarea în acte, tocmai pentru a-l scăpa pe Manţog de o povară, cea a plăţii impozitului pe vilă.

Trei miliarde de lei, cadoul statului

Aşadar, în total, 3 miliarde de lei vechi pe an plăteşte SNLO şi Complexul Energetic Rovinari, societăţi aflate în subordinea Ministerului Economiei, pe impozitele unor vile în care proprietarii locuiesc de câţiva ani buni. Ceilalţi vecini de cartier cu “privilegiaţii” spun că nu-i mai miră nimic din ce se întâmplă în România. Am încercat să aflăm care este explicaţia nepredării în acte a imobilelor, pentru că ele fizic sunt ocupate deja de proprietari, la Societatatea Naţională a Lignitului Oltenia. Aici, însă, niciun director din cei 30 pe care îi are compania sau purtătorul de cuvânt nu au avut timp pentru astfel de explicaţii. Cartierul în care se află vilele în Târgu-Jiu se numeşte Primăverii şi este locul în care toţi directorii şi sindicaliştii din SNLO şi complexurile Energetice Turceni şi Rovinari sau politicieni şi-au construit vile, evident, din banii statului, împrumutând statutul de strămutat al zonelor în care s-au extins carierele de cărbune.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here