Impozite mai mici pentru târgujieni doar până la finele lunii

22

Reducerea de zece procente la plata taxelor şi impozitelor locale este importantă pentru târgujieni, astfel că numărul celor care deja au trecut pragul Direcţiei Publice de Venituri Târgu-Jiu a depăşit 18.000 de persoane.

Potrivit Marianei Budulan, şefa unităţii locale, de pe 5 ianuarie, adică din prima zi când s-a deschis anul fiscal curent, şi până miercuri, 11 martie, valoarea bonificaţiilor acordate pentru cele peste 18.000 de persoane fizice şi juridice de pe raza municipiului a depăşit suma de 415.000 lei.
“Mulţi au fost cei care au vrut să îşi achite datoriile pe anul în curs şi să beneficieze implicit de bonificaţia de 10% la plata impozitelor pe clădiri, autoturisme şi terenuri. Toţi contribuabilii persoane fizice şi juridice care îşi achită dările până la 31 martie 2015, vor beneficia de această reducere. Dacă termenul de 31 martie este depăşit, târgujienii îşi plătesc taxele şi impozitele fără bonificaţie. Putem vorbi în acest sens de 18.000 de contribuabili persoane fizice care şi-au plătit deja dările, valoarea bonificaţiei acordate acestora fiind de 347.800 lei. De asemenea, 345 de contribuabili persoane juridice şi-au plătit impozitele pe clădiri, terenuri ori autoturisme astfel că valoarea bonificaţiei totale acordate acestora a fost de 68.000 lei”, a declarat Mariana Budulan, directoarea DPV Târgu-Jiu.
Aceasta a menţionat că, şi în 2015, nivelul taxelor şi impozitelor locale se menţine la valoarea din anul anterior, nefiind înregistrate creşteri. În ultima şedinţă de Consiliu Local din anul 2014, Direcţia Publică de Venituri Târgu-Jiu nu a propus majorarea vreunei taxe, astfel că se estimează că încasările din impozite şi taxe vor fi aproximativ la fel cu cele din anul anterior. Impozitul plătit de fiecare târgujian pentru locuinţă diferă în funcţie de zona în care este situat imobilul sau vechimea acestuia. În cazul autoturismelor, capacitatea cilindrică este criteriul care stabileşte nivelul impozitului.
Şefa DPV Târgu-Jiu a precizat că, şi în anul curent vor fi acordate reduceri la plata impozitelor: “Menţinem şi în acest an facilitatea care o acordăm persoanelor cu venituri mici, aceea cu reducere de 50% la plata impozitului pe clădiri şi teren pentru locuinţa de domiciliu atunci când contribuabilii noştri realizează un venit sub 500 lei/membru de familie. Totodată, acordăm scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren în cazul în care contribuabilii realizează venituri sub 100 lei/membru de familie. Documentele care trebuie să le depună nu sunt greu de procurat, sunt în general documente care atestă veniturile şi copia actelor de identitate ale membrilor familiei, o solicitare scrisă şi facilitatea se acordă cu 1 a lunii următoare depunerii solicitării şi a actelor doveditoare”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here