Impozite de 18 milioane de lei, achitate de târgujieni

369

68% din târgujienii persoane fizice şi juridice şi-au plătit până în acest moment impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport. Conform Marianei Budulan, şefa Direcţiei Publice de Venituri Târgu-Jiu, valoarea totală a încasărilor realizate de la începutul acestui an şi până în prezent din impozite se ridică la circa 18 milioane de lei. “Avem un procent de colectare a impozitelor pe terenuri, clădiri şi maşini de 68%. Avem totodată un procent de peste 70% la încasarea dărilor de la persoanele fizice, gradul de colectare fiind mai scăzut la firme. Acest lucru se datorează faptului că o mare parte din contribuabilii noştri, adică circa 26.000 de persoane fizice din municipiu şi-au plătit impozitele şi taxele pe întregul an, fapt ce ne-a ajutat la realizarea unui procent mai mare, contribuabilii persoane juridice, deşi au şi ei parte de bonificaţia de 10%, aleg să îşi achite impozitele în două tranşe deoarece trebuie să achite sume mai mari, faţă de persoanele fizice”, a declarat şefa Direcţiei Publice de Venituri Târgu-Jiu.
Aceasta a precizat că pentru întârzierile la plata taxelor şi impozitelor către bugetul local pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, se percep penalităţi de 2% pe lună, fie că vorbim despre persoane fizice ori despre firme.
Direcţia Publică de Venituri Târgu-Jiu acordă în continuare reduceri la plata impozitelor.
“Menţinem facilitatea care o acordăm persoanelor cu venituri mici, aceea cu reducere de 50% la plata impozitului pe clădiri şi teren pentru locuinţa de domiciliu atunci când contribuabilii noştri realizează un venit sub 500 lei/membru de familie. Totodată, acordăm scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren în cazul în care contribuabilii realizează venituri sub 100 lei/membru de familie.
Documentele care trebuie să le depună nu sunt greu de procurat; sunt în general documente care atestă veniturile şi copia actelor de identitate ale membrilor familiei, o solicitare scrisă şi facilitatea se acordă cu 1 a lunii următoare depunerii solicitării şi a actelor doveditoare”, a precizat Mariana Budulan.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here