Imposibila coabitare

197

Nimeni nu-i ia dreptul Guvernatorului de România, Traian Băsescu, de a vorbi. Dar în cazul în care încă se mai consideră şi preşedintele României, nu Dumnezeul ei sau chiar „Zeus”, ar trebui să respecte Constituţia şi să fie imparţial. Numai că el atacă tot timpul Guvernul, pe primul ministru Victor Ponta şi pe toţi cei care au altă opinie decât el.

Ce-i drept, PDL-ul a sacrificat un deputat de-al său. Pe Alin Trăşculescu, fost şef al organizaţiei PDL Vrancea, de ieri demisionat din PDL. În vreme ce lupii portocalii cei mari sau chiar uriaşi în banii furaţi de la stat, cum ar fi Adriean Videanu, Sorin Blejnar, Elena Udrea, Radu Berceanu şi alţii. Numai că, pe principiul p.c.r., l-au constrâns să demisioneze. Chiar dacă flagrantul nu există!
Dacă tot pretinde că-i democrat şi nu dictator, atunci de ce numitul Traian Băsescu se laudă prin afirmaţii de genul „Am potenţial mai bun decât Ponta” şi lansează avertismente: „Nu vă atingeţi de justiţie şi educaţie”?
Suita de afirmaţii manipulatorii e lungă şi s-a produs înaintea cuvântului premierului Victor Ponta în faţa plenului reunit al Parlamentului României. Care, şi aşa, a votat susţinerea propunerilor pentru viitorul mecanism financiar multianual, pe durata 2014-2020, când oricum Traian Băsescu va fi retras pe linie moartă ca politician. Doar i s-a promis un post de expert ori raportor al NATO, ca să mai pupe vreo 12-15 ani de imunitate.
Guvernul spune una, Băsescu o ţine, ca gaia maţu’, pe-a lui. Contrele între cele două palate – în privinţa dreptului de veto, de care mai uzează Anglia, Polonia şi chiar alte state – continuă şi nu mai miră pe nimeni neruşinarea cu care individul se căzneşte să jignească USL şi să susţină ARD! Dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns. Nu un plâns regizat, ca la mascarada cu retragerea lui Theodor Stolojan din cursa prezidenţială şi afirmaţia penibilă, rămasă în istorie, cea cu „Dragă, Stolo!”
Asmuţit să răspundă ce are de reproşat elegantului prim ministru, numitul Traian Băsescu tocmai asta-i reproşa: „M-am supărat că a spus despre mine că sunt în campanie electorală”.
Dar cine este acela care nu realizează că guralivul se comportă ca un purtător de vorbe al defunctului ARD, când portocaliu, când verzuliu – la pierduta campanie electorală de la alegerile locale – când violet acum. Aşa cum sunt alianţele de cruce ARD şi adunătură OTV-istă din jurul aşazisului Partid al Poporului Dan Diaconescu. Căci şi numitul DD Direct este tot un urmărit penal, ca şi alţi candidaţi ai ARD-ului şi PP-DD-ului.
P.S. Cititorilor care m-au întrebat de ce n-am scris despre Consfătuirea crescătorilor de animale din Gorj, de duminica trecută, le răspund acum. N-am vrut să-l bag în seamă pe mercenarul care-a transformat-o în manifestare ARD, monopolizând microfonul până ce-a fost luat, aşa cum merita, cu „Huo!, nenorocitule!”
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here