Imigranți ilegali, în Gorj

441

Poliţiştii de la Imigrări au depistat, în ultimele 24 de ore, 12 persoane în situaţii ilegale, fiind emise şapte documente administrative prin care acestea sunt obligate să părăsească teritoriul României în termen de trei, respectiv 15 zile, a informat, marţi, IGI.

O persoană a fost luată în custodie publică, iar alte patru au fost îndrumate să îşi reglementeze dreptul de şedere. În Bucureşti şi pe raza de competenţă a judeţelor: Galaţi, Argeş, Gorj, Bihor, Vâlcea, Satu Mare şi Caraş Severin, au fost depistaţi, în situaţii ilegale, 12 cetăţeni străini dintre care 10 bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 26 şi 64 de ani. Poliţiştii de imigrări au emis decizii de returnare faţă de cinci persoane: câte una din Turcia, Ucraina şi Mauritius şi două din Republica Moldova, care la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul României. Acestea sunt obligate să părăsească teritoriul ţării noastre în termen de 15 zile. Faţă de alte două persoane, din Turcia şi Brazilia, au fost emise comunicări de părăsire a teritoriului României în termen de trei zile. În cazul unui cetăţean din Kosovo, poliţiştii au dispus măsura de luare în custodie publică, după ce a fost depistat în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând a fi îndepărtat sub escortă. Doi bărbaţi şi o femeie din Liban, Bangladesh şi Venezuela au fost îndrumaţi să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reşedinţă cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere în scopul de reîntregire a familiei, iar un bărbat din Franţa, care nu şi-a înregistrat rezidenţa, a fost sancţionat contravenţional.
Poliţiştii de imigrări au aplicat amenzi în valoare totală de 3.700 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here