Îmbrăcaţi în costume din materiale reciclabile – Peste 100 de preşcolari din Târgu-Jiu au marcat Ziua Mondială a Mediului

514

Preşcolarii de la cinci grădiniţe din municipiu, împreună cu reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, au sărbătorit ieri Ziua Mondială a Mediului. Îmbrăcaţi în costume, realizate din materiale reciclabile, micuţii au cântat şi au dansat în faţa părinţilor şi a educatoarelor.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, reprezentanţii APM Gorj au organizat o serie de manifestări, menite să conştientizeze importanţa pe care o are mediul asupra societăţii în care trăim. Acţiunea s-a desfăşurat la amfiteatrul din centrul oraşului. Preşcolarii au fost îmbrăcaţi în haine, confecţionate, din diverse obiecte din plastic, hârtie creponată colorată, nasturi, astfel întruchipând diverse personaje de basm, de la prinţese şi până la scufiţa roşie sau regele dragonilor. „Mami m-a îmbrăcat aşa, este un costum de rege, am şi un sceptru. Nu ştiu chiar ce ziuă este…dar în orice caz, noi copiii din grupa mare o să facem o paradă, o să facem o piruetă, aşa.. o să ne învârtim, după aceea facem ce vrem noi. Sunt de la grădiniţa Mihai Eminescu şi sunt regele dragonilor”, a spus unul dintre micuţii participanţi la acţiune.

Obiecte reciclate de elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă
La acţiunile desfăşurate cu ocazia Zilei Mediului au participat şi, copiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, care au comercializat obiecte reciclate de ei. Cu banii rezultaţi în urma vânzărilor, aceştia vor să meargă într-o excursie.
Organizatorii au ţinut ca programul artistic şi concursurile să facă referinţă la importanţa protejării mediului, micuţii aflând mai multe date despre semnificaţia zilei de 5 iunie, la nivel global.
“Anul acesta sărbătorim Ziua Mondială a Mediului alături de copii de la cinci grădiniţe din Târgu-Jiu, printr-un mic spectacol. De asemenea să nu uităm că avem şi expoziţia copiilor de la Centru de Educaţie Incluzivă. (Gândeşte. Mănâncă. Nu risipi.) este tema prin care atragem atenţia comunităţii internaţionale, asupra risipei de alimente şi implicit a creşterii cantităţilor de deşeuri din alimente”, a precizat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.
În cadrul aceluiaşi program, a fost organizat un concurs pe aceiaşi temă la Drăguţeşti.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here