Imagini şocante cu victima lui Ionel Manţog – Constantin Frăţilă avea capul crăpat – Procurorii au dispus exhumarea cadavrului

204

deschidereLucrurile se complică în ancheta directorului de la Complexul Energetic Turceni, Ionel Manţog, privind uciderea şi vătămarea din culpă în urma unui accident produs de politician în urmă cu câteva luni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au decis exhumarea cadavrului victimei decedate în accident, întrucât au informaţii că victima ar fi murit în urma unui traumatism cranio-cerebral, nu a unui infarct, aşa cum s-a constatat în documentele medicale. Gorjeanul vă prezintă în exclusivitate imaginile care au dus la întorsătura din dosarul accidentului lui Manţog. Mai mult, aceste imagini ar putea să-i aducă medicului legist care a efectuat necropsia, Claudia Beldean, şefa Laboratorului de Medicină Legală Gorj, acuzaţii penale de favorizare a infractorului şi fals intelectual.

acc mantog 004Ionel Manţog a fost implicat într-un accident de circulaţie pe raza localităţii Câlnic în noiembrie anul trecut. Atunci, politicianul s-a angajat într-o depăşire neregulamentară şi a intrat în plin într-o ambulanţă, aflată în misiune. În urma impactului a decedat pacientul transportat de salvare, Constantin Frăţilă, şi au fost rănite alte trei persoane.

Necropsia a arătat că bolnavul din ambulanţă ar fi decedat în urma unui infarct, nu din vina politicianului. Recent, însă, au apărut martori şi documente care infirmă această variantă. Pacientul care a murit ar fi fost grav rănit în zona capului şi că acesta a fost motivul decesului.

acc mantog 011Expertiza medico-legală efectuată asupra cadavrului a arătat, în opinia medicului legist, că rana din zona capului nu ar avea legătură cu moartea victimei.

“Rezultatul necropsiei arată clar ca infarctul este cauza decesului. Avea într-adevar capul spart, dar nu există nicio legătură între deces şi accident. De asemenea mai prezintă nişte coaste rupte, dar nu are legătură cu decesul. Nu am găsit sânge în plămâni. Moartea s-a produs în urma unui infarct, la circa 20 de minute după ce a fost adus la Urgenţe”, preciza după efectuarea necropsiei şefa Serviciului de Medicină Legală Gorj, Claudia Beldean.

Date noi în anchetă

mantog 3Pe parcursul anchetei, au apărut imagini şi documente, precum şi martori, care au prezentat o altă variantă anchetatorilor, în sensul că victima Constantin Frăţilă a prezentat o fractură craniană când a fost adusă la spital, aspect extreme de important. Pe imaginile prezentate se vede într-adevăr fractura craniană. În aceste condiţii, procurorii au dispus exhumarea cadavrului pentru o nouă expertiză legală.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Ionuţ Grigore, a confirmat efectuarea exhumării. “A fost dispusă exhumarea cadavrului pentru ziua de mâine (n.r. astăzi), întrucât au apărut date noi în anchetă. Familia nu a fost de accord cu această exhumare, dar acţiunea va avea loc pentru că ea a fost dispusă de procurorul de caz”, a explicat procurorul Grigore.

Rudele victimei se opun exhumării

Poza 1Exhumarea va avea loc mâine dimineaţă în cimitirul din Lupoaia, acolo unde a fost înmormântat Constantin Frăţilă, bolnavul aflat în ambulanţă în momentul producerii accidentului şi decedat ulterior la spital.

Rudele victimei se opun exhumării, de aceea a fost nevoie ca pentru mâine, la faţa locului să fie prezenţi şi poliţiştii. De asemenea, în localitate s-a cerut ajutorul mai multor localnici care să participle la dezgropare.

Dacă rezultatul confirmă ultima variantă, aceea că medicul legist care a efectuat iniţial necropsia, respectiv Claudia Beldeanu, va fi acuzat de favorizarea infractorului şi fals intelectual.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here