Iluminat stradal mai ieftin

11
dan-nicaMinistrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica a declarat că a cerut Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei găsirea unei soluţii pentru reducerea tarifului la electricitatea folosită la iluminatul public pe timp de noapte, demnitarul precizând că ar dori ca acesta să fie mai mic “de o sută de ori”.

“Am cerut Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) reducerea tarifului la energie, chiar de 100 de ori, pentru iluminatul public pe timp de noapte, deoarece foarte multe primării sunt nevoite să întrerupă acest serviciu”, a precizat Dan Nica. Vicepremierul s-a întâlnit cu primarii principalelor localităţi care deţin sisteme centralizate de încălzire şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Economiei, ANRSC şi ANRE. Demnitarul a explicat că, în urma discuţiilor avute cu primarii din cele mai mari oraşe, a reieşit faptul că “din ce în ce mai multe primării” sunt nevoite să întrerupă iluminatul pe timp de noapte din cauza costurilor mari ale facturilor la energie.

Nica a precizat că, în prezent, energia este taxată ca în cazul unui serviciu de lux, fiind de fapt vorba de “o măsură de minimă civilizaţie”.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here