Iluminat arhitectural pentru Primăria Târgu-Jiu

181

Clădirea care adăposteşte Primăria Municipiului Târgu-Jiu va beneficia în viitorul apropiat de un sistem modern de iluminat arhitectural.

Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei au fost aprobaţi în şedinţa de Consiliu Local de la finele săptămânii trecute. Valoarea totală a investiţiei se poate ridica la circa 87.000 de lei, iar durata de execuţie a lucrărilor va fi de două luni de la debutul acestora.
“Iluminatul arhitectural al imobilului Primăria Municipiului Târgu-Jiu se va realiza pentru a scoate în evidenţă detaliile arhitecturale ale clădirii pe timp de noapte. Acest proiect tratează, într-o primă etapă, faţadele principale ale clădirii orientate spre Bulevardul Constantin Brâncuşi şi spre strada Traian. Pentru o mai bună punere în valoare a arhitecturii clădirii, s-a optat pentru alternarea culorii alb neutru cu lumină caldă. Pentru realizarea iluminatului arhitectural se vor utiliza aparate de iluminat liniare şi orientabile cu led de culoare alb cald, alb neutru şi focalizare îngustă, medie şi largă. La parterul clădirii, în spaţiul verde, se vor monta proiectoare orientabile de culoare alb neutru şi focalizare unghi mediu. Pentru punerea în evidenţă a ferestrelor înguste de la intrările principale şi ferestrelor centrale se vor utiliza patru proiectoare liniare de culoare alb neutru şi focalizare unghi mediu de culoare alb cald şi focalizare unghi mediu asimetric. Pentru punerea în evidenţă a balcoanelor se vor utiliza patru proiectoare liniare de culoare alb neutru şi focalizare unghi mediu. Pe colţurile imobilului se vor monta patru proiectoare liniare, iar pentru punerea în evidenţă a capitelului coloanelor se vor monta opt proiectoare liniare de culoare alb cald şi focalizare unghi larg”, se arată în referatul întocmit de specialiştii Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here