Ilie îl vrea absent nemotivat pe Antonie! Corpul de Control al managerului CEO a descins la Divizia Minieră

447

Bătălie mare pe putere, în aceste zile, la vârful Complexului Energetic Oltenia(CEO), protagoniștii fiind Ionel Ilie, managerul CEO, și grupul său de interese politico-sindicale, și Daniel Antonie cu grupul său de interese politico-financiare. Până acum niciunul dintre competitori pare că nu a câștigat lupta pe supremație, deși Antonie bagă mare pe partea de reorganizare a CEO, în timp ce Ilie ripostează trimițând Corpul de Control la SDM să potolească avântul directorului sucursalei. Ministrul Energiei ar putea însă stabili, astăzi, la București, care este grupul învingător din CEO, deși ședința de vineri are legătură cu declarațiile publice, deloc inspirate, ale managerului interimar, potrivit cărora compania se îndreaptă spre insolvență.

Sindicatele din CEO pun, rând pe rând, paie pe focul care mocnește în companie, știut fiind că Ionel Ilie și Daniel Antonie trag unul hăis și altul cea de frâul bidiviului energetic. O dovedește graba lui Antonie de a implementa hotărârea nr.13 a Directoratului, dar și efortul lui Ilie de a-i pune frână, prin mijloace mai puțin ortodoxe.
Se știe însă că Ilie face dribling printre FNME, care prin Dan Pârvulescu via Marin Condescu vrea să-și pună oamenii în fruntea carierelor din Gorj, fiind vorba despre Nanu pentru Peșteana și Trufelea pentru Roșia, și Federația Univers care prin Adrian Marciuc vrea reînființarea fostelor EMC-uri, dar și mutarea polului de putere Motru-Jilț evident la ultima locație (Mătăsari), miza fiind exproprierile din zonă.

ceo divizia miniera (1)Declarații iresponsabile, dar cu scop precis
Cum Antonie are alt plan, acesta presând pentru desființarea UMC-urilor și păstrarea polilor de putere de la Motru și Rovinari, conflictul dintre cei doi este mai mult decât evident. De altfel, nu a fost aruncată chiar degeaba, în spațiul public, afirmația lui Ilie legată de dezastrul de la Divizia Minieră. Și nici cea, iresponsabilă, legată de potențiala insolvență a CEO, care a și determinat băncile de la care a împrumutat bani compania să ceară acum societății garanții suplimentare. Acest lucru va fi pus pe tapet, astăzi, la întâlnirea cu Directoratul și cu reprezentanții băncilor în cauză.
Se vehiculează și că, pentru a mulțumii sindicatele și liderii politici, Ilie ar vrea, de asemenea, să modifice organigrama aprobată de către Ciobotărică, pentru a realiza alta mai stufoasă, dar care i-ar satisface, prin posturi noi, de conducere pe cei care i-au invadat, în ultimul timp, biroul de la CEO. Chiar și Bălășoiu a început să prindă putere sub Ilie, se discută în sânul executivului de la Târgu-Jiu, acest personaj fiind văzut drept un decident la Direcția Energetică, asta pe baza relațiilor bune dintre cei doi. Nu ar fi de mirare ca în curând, respectivul doljean să se ocupe și de contractele de achiziții ale CEO.

Antonie cu afacerile, Ilie cu tranzacțiile din energie
În bătălia pentru putere, ambii șefi se folosesc de toate armele. Ilie de propriul Corp de Control, trimis miercuri să verifice prezența salariaților de la SDM, iar Antonie de CEO Trading, firma în care managerul CEO a dat chix, producând doar cheltuieli și deloc bani pentru companie. De altfel, Ilie a fost blamat public, în media, pentru tranzacțiile lipsă pe firma respectivă, dar și pentru unele tranzacții cu traderii de energie pe cunoscutele contracte de echilibrare. Managementul lui Ilie a fost pus astfel serios sub semnul întrebării, totul pornind de la ineficienta CEO Trading pe care acesta o vrea desființată. Consiliul de Supraveghere l-a numit, deocamdată, pe Ilie în funcția controversată de manager, care se negociază încă la București, decidenții urmând să stabilească în curând cine merită să taie din tortul CEO și cine nu.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Trebuie schimbati toti.Ilie pentru ca incearca sa aduca o veche putere numita FNME care au furat pe rupte dar si Antonie pentru ca impreuna cu Ciurel si Medintu au facut haos prin restructurarile si creearea mentenantei care nu are nici un rol.Si trebuie adus un director care sa aiba curajul sa faca curatenie prin toata TESA din CEO nu numai de la divizia miniera pentru ca si la termo birourile sunt full de personal ineficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here