Ilegalități pe bandă în Liceul Tehnologic Motru! Se cer măsuri

3923

Inspectorul Școlar General al ISJ Gorj, Marcela Mrejeru, a început să facă curățenie în rândul școlilor cu probleme, eliminând din funcțiile de conducere chiar și directori cu concurs. Pe această linie, Mrejeru ar trebui să-și îndrepte atenția și spre directorul Liceului Tehnologic Motru, Adela Rușet, care a făcut o serie de noi nereguli de la instalarea în funcție. Cea mai gravă, depistată și corectată de Ministerul Educației, a fost concedierea abuzivă, pentru a doua oară, a unui dascăl din cadrul unității de învățământ. Gestul repetitiv al directoarei este doar o răutate la adresa cadrului didactic respectiv și demonstrează că funcția de conducere este utilizată cu scop personal de către conducătorul instituției din Motru.

Directoarea Liceului Tehnologic Motru se opune aplicării măsurilor trasate de Ministerul Educației în unitatea de învățământ, fapt care ar trebui să îngrijoreze conducerea ISJ Gorj care vrea să corecteze comportamentul neprofesionist al managerilor de școli, chiar dacă unii au susținut un concurs pe post.
Un exemplu în acest sens este nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești câștigate de unul dintre dascălii școlii, adică a salariilor neîncasate de acesta în valoare de peste 6000 de lei. Acești bani trebuiau încasați de cadrul didactic încă din luna februarie, când respectivul a câștiga pe litigii de muncă, procesul la fond. Dacă mai punem la socoteală că, nici până acum, directoarea Rușeț nu a plătit bursele celor 132 de elevi ai învățământului profesional, înțelegem că neregulile continuă. Asta, deoarece, Inspectoratul Scolar a trimis liceul banii restanți pentru burse, in vara anului trecut, dar banii au fost dați înapoi. Rușeț era atunci în CA-ul școlii și director era Brujan.
A.S.

Primarul Morega cere o analiză a ISJ la Liceul Tehnologic Motru
Edilul Cosmin Morega cere un control la Liceul Tehnologic Motru, urmare a acestor nereguli care se cunosc în cadrul unității de învățământ și aplicarea unor măsuri de către conducerea ISJ Gorj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here