Ilegal! Proprietarii unei vile din Albeni urmează să fie evacuați din locuință, la cererea fostei nore

11965

Situație complicată, la Albeni, pentru familia Grancea, care a fost anunțată de executorul judecătoresc, în urmă cu câteva zile, că va fi evacuată din imobilul pe care îl deține. În casa cu etaj din Albeni, locuiesc, în prezent, foștii socri ai celei care cere evacuarea celor doi pensionari, pentru un debit ce reprezintă pensia alimentară pentru nepotul respectivilor și alocația de stat, dar și prețul unei mașini care i-a revenit femeii prin partaj, autoturismul fiind vândut, însă, de fostul soț. Avocatul celor trei, foștii socri și fostul partener de viață al celei care pretinde executarea, susține însă că procedura aplicată în cauză a fost și este ilegală, considerând că evacuarea din 6 octombrie nu ar trebui să aibă loc.

Fiul, Grancea Marius, dar și soții Grancea Frumuzache și Maria au pierdut procesele avute cu fosta sotie/fosta noră, mai puțin cel privind contestația la executarea imobilului din Albeni, prin evacuarea celor doi pensionari, procedură care ar urma să fie pusă în aplicare în doar câteva zile. Există un astfel de proces încă pe rol, dar executorul judecătoresc, Catrinoiu Matei Cosmin, pare că nu a ținut cont de acest aspect și a anunțat, în scris, cei trei membri ai familiei Grancea, că ziua de 6 octombrie va fi ultima pe care o vor petrece în imobil. Mai exact, săptămâna viitoare, la orele 9.30, ar urma să aibă loc evacuarea imobilului, procedură ilegală în opinia avocatului celor trei.
,,Nu s-a respectat codul de procedură privind executarea. Părinții trebuiau citați la stabilirea executării, lucru care nu s-a realizat. S-au făcut forme de executare la care părinții nu au fost chemați. Mai mult, hotărârea nu este definitivă”, a precizat avocatul familiei Grancea. Acesta consideră că executarea din 6 octombrie nu ar trebui să aibă loc.
Reprezentantul legal al familiei susține că fiul familiei Grancea a divorțat de soție, acesta deținând vila din Albeni care i-a fost donată de părinți. Pentru neplata pensiei alimentare a copilului rezultat din căsătorie, dar și pentru înstrăinarea unei mașini, care revenea prin partaj fostei soții, aceasta și-a acționat fostul soț în judecată. L-a câștigat și a cerut executare silită a respectivului. Atunci, fostul soț nu mai avea locuința trecută pe numele său, actul de donație fiind spart de părinții acestuia. Prea târziu însă, că fosta noră a convins instanța că soțul său e proprietarul vilei și nu foștii socri. S-a ajuns, astfel, la o primă tentativă de executare a executorului Dăianu, de la Novaci. Aceasta a eșuat. Dar, se pregătește alta de către executorul Cosmin Catrinoiu. Procedura ar fi ilegală. Deși am încercat să îl contactăm, ieri, pe executorul judecătoresc, acesta nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi un punct de vedere legat de evacuarea proprietarilor din imobilul din Albeni. Grancea Frumuzache, în vârstă de 71 de ani, susține însă că nu va părăsi imobilul care îi aparține în acte. Acesta susține că debitul cumulat de fiul său la adresa fostei soții, depășește 60.000 de lei, bani pe care foștii socri susțin că nu îi dețin. Pe rolul instanțelor de judecată se află o contestație la executare, depusă în iulie, fără termen stabilit de instanța de judecată.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here