Îl interpelează pe Funeriu! – Morega critică investiţiile de mântuială făcute în şcoli

522

picture 026Deputatul independent Dan Ilie Morega va participa astăzi la deschiderea anului şcolar, la Padeş. Parlamentarul declară că pe 13 septembrie nu va susţine vreun discurs politic cu această ocazie, ci le va transmite doar elevilor şi părinţilor un mesaj legat de evenimentul la care va fi prezent, şcolile fiind pe Colegiul 1, unde acesta este deputat.

Deputatul susţine că va face o interpelare la ministrul Educaţiei, cu privire la unele investiţii de mântuială făcute în unele şcoli din judeţ.

Dan Ilie Morega va fi luni, pe 13 septembrie, la Padeş pentru a participa la festivităţile de deschidere a noului an şcolar la două unităţi de învăţământ din comuna, care se află în Colegiul 1 unde acesta a fost ales parlamentar. ,,Voi fi prezent la deschiderea anului şcolar la două unităţi de învăţământ din Padeş, în colegiul unde eu sunt deputat. Nu voi susţine vreun discurs politic, oamenii oricum sunt amărâţi, ci este suficient că voi fi acolo alături de ei”, a declarat Morega.

Critică investiţiile de mântuială de la şcoli

Morega critică însă felul în care arată unităţile de învăţământ din judeţul Gorj, unele tot în şantier deşi astăzi îşi vor deschide porţile, unele lipsite de autorizaţii igienico-sanitare de funcţionare sau cu investiţii realizate de mântuială, pe miliarde de lei. Deputatul susţine că va face, în acest sens o interpelare ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu. ,,S-a furat, au lucrat firme care nu aveau legitimitatea profesională competentă în realizarea de reparaţii de şcoli. S-au furat şi până la 50-60% din banii pentru aceste investiţii. Eu am găsit două şcoli, una la mine la Padeş, la Călugăreni unde sunt probleme cu sobele. Lucrurile nu le voi lăsa pentru că mă ocup de asta în continuare deoarece sunt la comisia care trebuie să asigure securitatea naţională şi în educaţie şi în toate. Nu este posibil ca nişte centrale vechi de 15-20 de ani, vechi, pe lemne, să nu le pui, când ele nu costă mai mult de 20 de milioane două astfel de centrale. Per total era nevoie de 40 de milioane de lei vechi dar, hai să mai punem 200 de milioane pentru conductele vechi şi caloriferele de tablă. În schimb s-a plătit un miliard opt sute de milioane de lei. Aşa se vede unde sunt, de fapt, banii. Voi face o interpelare la Ministerul Educaţiei ca să vedem cum se justifică”, a declarat Morega.

Bani aruncaţi pe şcoala primară din Vlăduleni

Acesta a menţionat că un caz similar se înregistrează şi la şcoala de la Vlăduleni, şcoală cu patru clase. ,,O batjocură şi la şcoala de la Vlăduleni, tot de o firmă nenorocită, care o fi fost. Au pus 5-6 calorifere, au făcut un wc turcesc la o sută de metri de şcoală, când practic, dacă vroiau să facă un grup social puteau să îl ataşeze la un culoar, să îl facă civilizat. Au mai montat o centrală mică care nu costa mai mult de 15 milioane, şi cu betoanele ale pe care le-au pus la toaletă dar au luat în schimb o grămadă de bani iar şcoala cred că s-a închis”, a reclamat Morega.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here