IJJ Gorj, la înălțime de Ziua Jandarmeriei Române

882

Ziua Jandarmeriei Române este marcată, în fiecare an, pe 3 aprilie. Pentru a sărbători împlinirea celor 169 de ani de la înfiinţarea instituţiei, reprezentanții IJJ Gorj au dat startul evenimentelor, încă de săptămâna trecută.
,,La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tudor Vladimirescu Gorj au fost planificate activităţi specifice prin care să marcăm împlinirea a 169 de ani de la atestarea documentară a Armei. Astfel, în perioada 25-29 martie au fost desfăşurate concursuri sportive la nivelul structurilor unității sub denumirea «Cupa Jandarmeriei Române la tir», șah și tenis de masă”, se precizează într-un comunicat al IJJ Gorj.
Totodată, jandarmii au organizat ,,Ziua Veteranului”, la care au participat foste cadre militare care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul unităţii. Duminică, jandarmii montani au fost la înălțime, în zona Rânca, unde le-au prezentat turiștilor materiale din dotare. Astfel de acțiuni de promovare a Jandarmeriei Române vor avea loc în municipiile Târgu-Jiu şi Motru şi localităţile Novaci, Bumbești-Jiu, Rovinari, Târgu-Cărbunești, Tismana și Runcu.
,,La aceste puncte de informare se vor prezenta materiale specifice de intervenție și armament, tehnică auto din dotare, ţinută, vor fi distribuite pliante cu caracter informativ-preventiv și materiale promoționale.
Totodată, în ziua de 3 aprilie, la sediul unității vor fi prezentate mesajele transmise cu prilejul Zilei Armei, va fi sfinţit noul Drapel de Luptă al unităţii, vor fi acordate recompensele pentru personalul unităţii şi se va desfășura festivitatea de premiere a câştigătorilor competiţiilor sportive”, se mai precizează în comunicatul IJJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here