Igienizarea şcolilor din Târgu-Jiu, pe final

146

Începute în urmă cu mai bine de o lună şi jumătate, lucrările de igienizare, modernizare şi reabilitare a unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului nostru sunt, la ora actuală, aproape finalizate. Peste 20 de unităţi au fost în şantier, costurile lucrărilor din această vară ridicându-se la 15 miliarde.

Autorităţile locale s-au străduit să pregătească unităţile de învăţământ cât mai bine pentru a-şi primi elevii în condiţii excelente pe 10 septembrie, când începe noul an şcolar. „În această perioadă se finalizează programul de reparaţii şi igienizări în unităţile de învăţământ, program prevăzut pentru perioada vacanţei de vară. Lucrările importante care s-au derulat la unităţile de învăţământ au avut loc şi în timpul anului şcolar, acele lucrări de reabilitare a unor săli de sport, de amenajare a unor noi spaţii, cantine, deci lucrări care au putut fi făcute şi în timpul anului, însă în această perioadă s-au derulat strict lucrările ce se pot realiza pe timpul vacanţei de vară”, a menţionat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Peste 20 de unităţi şcolare, incluse în program
Potrivit reprezentantului Primăriei Târgu-Jiu, în programul de igienizare din această vară au fost incluse peste 20 de unităţi de învăţământ din cele 53 care sunt la nivelul municipiului. „Lucrările au cuprins igienizări ale spaţiilor, amenajarea de noi săli de clasă, respectiv pentru clasa zero, începând cu acest an; reabilitarea unor grupuri sanitare şi amenajarea unora noi; refacerea unor şarpante şi construirea altora noi, la anumite unităţi; revizuirea şi înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare, termice la unele dintre unităţi. De asemenea, tot în această perioadă, până la finalul vacanţei se vor derula şi lucrările de revizie la toate instalaţiile sanitare, termice, electrice, verificările tehnice periodice ale sistemelor de încălzire, respectiv ale centralelor termice, ale panourilor solare, ale sobelor pe gaze, astfel încât noul an şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii. În aceste zile se finalizează o parte din lucrări, astfel încât la începutul lunii septembrie acestea să fie finalizate şi până la data de 10 septembrie să permită amenajările corespunzătoare a spaţiilor pentru desfăşurarea activităţilor în sălile de curs, în cantine şi în internate”, a explicat şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Liceele, pe lista investiţiilor
Potrivit lui Raul Chiriac, principalele lucrări efectuate în cadrul programului au fost: „la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” – igienizarea spaţiilor şi a sălilor de clasă de la parterul unităţii şi în căminul internat, amenajarea la etajul I a unor noi săli de clasă, respectiv şase noi săli de clasă, după ce anul trecut, la parterul căminului au fost amenajate similar tot şase săli de clasă; pentru cazarea elevilor în căminul internat rămân etajele doi şi trei; de asemenea, tot în cămin a fost înlocuită tâmplăria şi s-au făcut celelalte igienizări necesare. La Colegiul Naţional „Spiru Haret” se derulează lucrările de igienizare a întregului interior, a incintei căminului, respectiv: holuri şi camere. La Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” – modernizarea sălilor de clasă prin placare cu lambriuri, refacerea pardoselilor, zugrăveli, vopsitorii. La Liceul Sportiv, de asemenea, etajul 3 intră în acelaşi program de modernizare a sălilor de clasă. La Grup Şcolar Bârseşti – amenajarea unui nou grup sanitar în clădirea şcolii centrale, a unor spaţii pentru secretariat, montarea unei fose septice pentru preluarea apelor menajere. La Grup Şcolar Materiale de Construcţii – igienizări, zugrăveli, vopsitorii şi înlocuirea uşilor, a tâmplăriei la căminul internat. La Grup Şcolar „Ion Mincu” – reabilitarea integrală a grupurilor sanitare”. Şi la şcolile generale, în special la şcolile numărul 7 şi 8 s-au derulat lucrări igienizări, ca şi la o parte din grădiniţe, fiindcă la majoritatea se realizează integral reabilitări”, a menţionat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Costul total pentru întreg anul 2012, vizând reparaţii, igienizări, dotări cu mobilier este 45 de miliarde pentru unităţile de învăţământ. În vara aceasta lucrările de igienizare a unităţilor de învăţământ au costat în jur de 15 miliarde.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here