Igeanu cere daune un milion de lei

211

Avocatul unui tânăr de 21 de ani, Constantin Igeanu, care a stat nouă luni după gratii pentru o crimă pe care nu a comis-o, a cerut despăgubiri în valoare de un milion de lei pentru clientul său. Ionuţ Dănău a depus astfel la Tribunalul Gorj cererea pentru a obţine despăgubiri morale şi materiale pentru tânărul din Roşia de Amaradia, care după eliberarea din închisoare a decis să plece în Grecia.

“Am depus acţiunea la Tribunalul Gorj pentru obţinerea de despăgubiri pentru perioada în care a fost privat de libertate în mod nelegal. Urmează acum etapa scrisă a procesului şi fixarea termenului de judecată. Am cerut un milion de lei daune morale şi o sumă de 7.000 de euro daune materiale”, a spus Ionuţ Dănău.
În noiembrie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat pe Constantin Igeanu de infracţiunea de omor calificat. Tânărul judecat pentru omor a fost acuzat că şi-a ucis vecinul, un bărbat de 54 de ani, din satul Ruget.
Igeanu a fost judecat pentru omor la Tribunalul Gorj, fiind condamnat la 20 de ani de închisoare, iar nouă luni a stat în penitenciar. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Craiova, magistraţii acesteia infirmând decizia Tribunalului, apoi dosarul a ajuns la ÎCCJ, inculpatul obţinând pentru a doua oară achitarea.
Crima a avut loc în anul 2010, în localitatea Ruget. Mihail Constantin Igeanu, care avea la momentul respectiv 18 ani, a fost acuzat că şi-a omorât vecinul şi a lăsat cadavrul acestuia pe marginea drumului, cu un cuţit înfipt în piept. Iniţial, bunicul lui Igeanu, Gheorghe Albeanu, a declarat că el este vinovatul, cercetările conducând însă la ipoteza că tânărul ar fi fost autorul crimei.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here