Igaş: „Sunt disfuncţionalităţi în acest judeţ”

123

igasMinistrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Traian Igaş, a venit miercuri pentru a treia oară în Gorj, însoţindu-l pe primul ministru Emil Boc, ministrul Elena Udrea şi alţi oficiali ai Guvernului. Igaş a criticat sistemul MAI din Gorj şi a promis că urmează mai multe evaluări.

Igaş a fost alături ieri de delegaţia ministerială la semnarea unui contract cu finanţare nerambursabilă pentru partea turistică a judeţului nostru. Acesta a vorbit despre implicarea autorităţilor locale în atragerea de fonduri, precum şi de stadiul în care se află sistemul MAI din judeţul nostru. „Ieri (n.r. miercuri) la Vâlcea şi azi (n.r. joi) la Gorj s-au semnat proiecte importante pentru comunităţile locale mă face să cred că măsurile pe care le luăm sunt măsuri corecte în ceea ce priveşte fiecare zonă a acestei ţări. Prezenţa mea are două componente, una de administraţie locală şi cealaltă pe partea de ordine şi siguranţă publică”, a declarat ministrul MAI, Traian Igaş.

Acesta a precizat că însoţirea sa a delegaţiei ministeriale a avut şi un scop: „Am participat la semnarea unui contract important pe zona administraţiei locale dar vreau să vă spun că prezenţa mea la Gorj, pentru a treia oară, a fost şi o prezenţă de evaluare a sistemului de ordine şi siguranţă publică din acest judeţ. Suntem într-un moment în care evaluăm fiecare structură în parte şi într-un timp foarte scurt vom lua anumite decizii în ceea ce priveşte anumite disfuncţionalităţi din acest judeţ”.

Igaş a mai spus administraţiei judeţene că trebuie să respecte modul de distribuire a bugetului către primăriile din Gorj: „Aş ruga administraţia locală să ia exemplu de la Guvernul României şi, atunci când distribuie bani către unităţile administrativ-teritoriale, să o facă aşa cum o facem şi noi la nivel central, şi anume respectând fiecare comunitate în parte şi dând şanse acestora să se dezvolte în mod egal”.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here