Idei pentru depozitarea și organizarea dormitorului

1566

Deși dulapurile și comodele sunt piese esențiale pentru depozitarea hainelor și obiectelor în dormitor, adevărul este că nu sunt singurele care te pot ajuta să -l ții organizat și cu totul la locul lui. Aceste idei de decor te vor ajuta să beneficiezi la maximum de spațiul tău, profitând la maximum de fiecare colț cu soluții pe cât de practice, pe atât de decorative. Amintiți-vă că ordinea ajută la crearea unor medii mai relaxate și lipsite de stres, care vă invită să vă odihniți. Și cei care cunosc Feng Shui, de exemplu, ei știu multe despre asta: unde și cum să așeze patul, de ce să țină cont la planificarea punctelor de lumină, ce culori sunt cele mai relaxante…

– Un raft jos

Sau înalt, in functie de spatiul disponibil. Chiar și în dormitoarele mici, etajerele sunt pe cât de practice, pe atât de versatile, deoarece vă permit să vă organizați cărțile, să eliberați spațiu din biblioteca din living, să încorporați cutii și coșuri pentru cele mai mici lucruri, să folosiți partea superioară ca suprafață pentru așezarea televizorului, o plantă sau o veioză… O poți alege pentru a se potrivi cu peretele sau a-l scoate în evidență, câștigând personalitate și proeminență.

Mobilă dormitoridei

– Pat cu rafturi

Este soluția perfectă pentru depozitarea cărților, clasificarea notițelor, plasarea colecțiilor de păpuși din copilărie sau albume foto de familie. Desigur, nu este un loc bun pentru așternut sau pentru plierea hainelor, deoarece acestea nu sunt protejate de praf.

– Un pat mansardat

Cu o lume de posibilități (organizaționale) dedesubt. Dacă dormitorul tău nu are suficienți metri pătrați, această soluție vă va permite să profitați la maximum de spațiu, datorită sertarelor, rafturilor și dulapului de sub pat. O modalitate bună de a profita la maximum de el, care se potrivește perfect în casele tip mansardă sau apartamentele mici.

– O canapea extensibilă

Au avut momentul lor de glorie si astazi continuă sa joace un rol important in sarcina de a mentine ordinea in incaperi. Ne confruntăm cu o soluție ideală pentru dormitoarele mici, deoarece oferă mult spațiu de depozitare, fără a scădea metri. O canapea pliabilă vă permite să aveți lenjeria de pat, pantofii sau chiar accesoriile de sezon (esarfe, genți, pălării…) organizate și la îndemână. Pentru o organizare sporită, apelați la coșuri de depozitare sau cutii din plastic.

– O structură all-in-one

Această propunere reinterpretează paturile cu baldachin și le încorporează în decorațiunile interioare ale secolului XXI, cu o funcție mult mai practică și mai versatilă. Pe scurt, e vorba de un pat care are de toate, deoarece este dotat cu sertare și compartimente deschise, un dulap cu o capacitate de două ori mai mare decât unul standard, datorită adâncimii sale, rafturi, perdele pentru a menține intimitatea etc.

– Gaura de sub pat

Dacă patul tău este suficient de înalt, nu ezita și profită de acel spațiu suplimentar cu sertare pe roți, cutii de plastic, lemn sau carton pentru a depozita pilote, pături și cearșafuri. Pentru a fi cu adevărat practic, puneți etichete de identificare, care vă ajută să localizați mai ușor ceea ce căutați.

– Noptiere cu rafturi

Este o varianta mai usoara decat noptiera tipica cu sertare, dar cu aceeasi capacitate de depozitare, datorita rafturilor ei. Aceste tipuri de noptiere vă permit să creați chiar și o mini bibliotecă sau un suport practic pentru reviste. O idee bună că te poți muta într-o altă cameră, cum ar fi biroul tău de acasă sau hol.

– O comodă

Comodele vă permit să vă depozitați hainele și să beneficiați de spațiu valoros de depozitare. Pe lângă faptul că profitați de sertarele sale, vă puteți instala produsele de înfrumusețare pentru a crea o masă de toaletă, puteți depozita cărți sau să așezați televizorul deasupra. Important este să se păstreze ordinea in interior si ca, in dormitoarele mici, sa alegeți un model cu mai putina adancime sau unul inalt si mai putin lat.

– Pat cu sertare integrate

Această soluție foarte comună în camerele copiilor vine în dormitorul matrimonial. În favoarea sa, capacitatea sa de a păstra totul adunat, manual și fără praf, fără a fi nevoie să umpleți camera cu mobilia. Desigur, amintiți-vă că ar trebui să existe suficient spațiu în jurul patului, astfel încât să puteți deschide confortabil sertarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here