Idei de afaceri – Sucuri naturale din fructe proaspete

1359

Zi de zi, la tot pasul, comercianţii  îşi etalează produsele convenţionale în ambalaje atrăgătoare, strident colorate şi la preţuri care mai de care „promoţionale”, menite să atragă clienţii. Invazia  „chimicalelor”, cum le numesc acum consumatorii din ce în ce mai avizaţi, a fost deconspirată, clienţii sunt tot mai atenţi la detalii şi se orientează tot mai mult spre produsele naturale, ceva mai scumpe, însă, în mod sigur, mai sănătoase şi cu gust natural, nu indus de aditivi sau arome artificiale.  Municipiul Tg. Jiu este locul  potrivit  pentru iniţierea unui asemenea tip de afacere, având spaţii publice intens circulate, parcuri, stadioane, şcoli şi diverse instituţii  în preajma cărora se pot amplasa standuri cu sucuri naturale în tot timpul anului, mai puţin în perioada friguroasă. Realizarea unei  investiţii de acest tip implică eforturi  financiare minime. Astfel, aveţi nevoie de standul propriu-zis, a cărui construcţie pe schelet  metalic, învelită cu tablă la partea inferioară şi prevăzută cu rame şi geamuri la partea de sus, vopsită în culori vii, cu instalaţie electrică (racord, iluminat şi iluminat reclamă), vă va costa în jur de 2000 E. Procurarea a două prese performante, una pentru citrice şi alta pentru alte tipuri de fructe şi un dispozitiv pentru cuburi de gheaţă, vă vor costa  cel mult 600 E, paharele de unică folosinţă, chiria pentru spaţiu (fiind deschis, va avea valori cu mult mai mici), materia primă, vă vor scoate din buzunar lunar cca. 1500 E, la care adăugăm cheltuielile pentru înfiinţarea firmei, avize şi acorduri, în total 500 E. Promovarea afacerii o puteţi face prin serviciile de publicitate locale, cu aproximativ  200-300 E lunar.
Cu un efort de maximum  4500-5000 E, puteţi deschide o afacere de succes, fără câştiguri spectaculoase, însă constante şi cu posibilităţi  de dezvoltare în timp. Preţul de vânzare al unui pahar cu suc natural să zicem, de portocale, va fi de 4 lei, dintr-un kg de fructe veţi obţine  4 pahare, din 50 kg., 200 pahare, obţinându-se un profit de 600 lei  zilnic (s-a scăzut materia primă) respectiv  18 000 lei lunar. Încă  din primul an, investiţia va fi amortizată iar câştigurile vor fi cel puţin constante, în condiţiile unei concurenţe minime şi a unui număr tot mai mare de consumatori orientaţi spre consumul produselor naturale.
A.Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here