Idei de afaceri. Karting

6088

De la gorjeanul de rând şi până la Primul Ministru al ţării, gorjean prin adopţie, printre multe lucruri care ne leagă, se numără şi scârţâitul de roţi şi zgomotul motoarelor, un hobby recunoscut şi des întâlnit atât în cursele oficiale cât şi pe şoselele patriei, unde pasiunea pentru condus a românului este adeseori recunoscută şi premiată cu amenzi mai mici sau mai mari, după poziţia acului de kilometraj. O modalitate de descărcare a energiei suplimentare şi de alimentare cu adrenalină a hobby-ului cu motor, fără amenzi, în competiţie şi cu trăiri asemănătoare curselor de Grand Prix, este umilul karting, sportul de început al marilor piloţi ai lumii. Pilotul gorjean de ocazie, plin de încredere şi de talente ascunse, apucă să se manifeste în domeniu numai atunci când ajunge în capitală, pe litoral sau într-un alt mare oraş unde există piste amenajate şi monoposturi pentru amatori (unii ar zice profesionişti).
Şi iată cum se conturează o idee de afaceri pentru un pasionat al sporturilor cu motor, neapărat cu dare de mână sau cu mult curaj în a se îndatora la o bancă unde planul său de afaceri va fi apreciat şi considerat viabil. Un investitor care cunoaşte în detaliu acest tip de afacere, consideră că nu va putea greşi, iar într-o perioadă rezonabilă de timp, investiţia se va amortiza şi câştigurile vor fi substanţiale.
Terenul necesar amenajării pistei de karting va fi situat la marginea oraşului, cu acces la drumurile circulate din zonă, va avea o suprafaţă de cca. 15 000 – 20 000 mp. şi va cuprinde pista propriu-zisă, zona tehnic, unităţi de padoc, grup sanitar şi punct de prim- ajutor. În funcţie de proprietar şi de natura acestuia, terenul va putea fi închiriat sau concesionat pentru o anumită perioadă, existând posibilitatea cooptării în afacere pe termen limitat a deţinătorului terenului, în calitate de acţionar minoritar, cu limitarea anuală a drepturilor din încasări la suma datorată de investitor pentru chiria terenului şi de limitare a dividendelor cuvenite conform procentului stabilit .Pentru obţinerea de autorizaţii, avize şi acorduri, vor fi necesari aproximativ 600 euro.Construcţia şi amenajarea pistei se ridică la 20 000 euro, achiziţia a 7 monoposturi pentru adulţi şi 3 pentru copii, 20 – 30 000 euro,obligatoriu, echipamentele pentru adulţi 500 euro, cele pentru copii, 200 euro. Cheltuielile pentru promovarea afacerii nu vor depăşi 300 euro. Pentru plata personalului firmei, respectiv instructor – supraveghetor pistă, casier, supraveghetor nr. 2, 1 personal prim ajutor, va fi necesară suma de 1 500 euro în prima lună. Rezultă un total de 50 -55 000 euro, sumă mare la prima vedere însă uşor de amortizat datorită numărului mare de clienţi şi a lipsei concurenţei.Clienţii vor avea minim vârsta de 14 ani şi maxim 60. Preţurile practicate vor fi: copii 6 min.-25 lei, copii 12 min.-35 lei, cursă adulţi 25 min.-80 lei. Programul zilnic va fi de 10-12 ore, timp în care se preconizează un câştig mediu de 10 000 lei, lunar 300 000 lei, ceea ce va duce la câştiguri peste aşteptări după amortizarea investiţiei.Mentenanţa va fi asigurată de un service cu care firma va avea contract de colaborare.
Stimaţi investitori, e timpul să vă apucaţi de treabă şi să încălziţi motoarele, gorjenii au nevoie de adrenalină şi dumneavoastră de un ban bun, muncit cu folos.
A.Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here