Idei de afaceri – Firmă de amenajări interioare

37

Amenajările interioare de locuinţe, birouri sau alte spaţii cu destinaţii speciale reprezintă o activitate tot mai prezentă în viaţa cotidiană, solicitările pentru un asemenea tip de lucrări de construcţii sunt tot mai dese.

Ideea înfiinţării unei firme de acest gen în municipiul Tg.Jiu ar putea constitui o bună idee de afaceri în condiţiile respectării legislaţiei  în vigoare privind execuţia lucrărilor de construcţii, implicit avize şi acorduri necesare la înfiinţarea firmei şi la începerea fiecărei lucrări. Lucrările de acest gen se pot obţine  fie prin licitaţii publice, atunci când finanţarea lucrărilor se efectuează din fonduri de stat, fie prin încredinţare directă din partea investitorului privat, sau când valoarea lucrărilor nu depăşeşte  valoarea maximă admisă  pentru lucrări cu încredinţare directă. Firma va fi condusă de un specialist în construcţii sau va avea angajat cel puţin un specialist care să coordoneze lucrările, de asemenea, muncitori calificaţi în finisaje şi lucrări interioare precum şi un designer angajat sau cu contract de colaborare.Pentru lucrările de început, firma nu va avea nevoie de birou propriu, acesta fiind amenajat pe amplasamentul lucrării. La execuţia lucrărilor, pe lângă respectarea procedurilor tehnologice uzuale, firma va ţine cont de tendinţele  stilistice  ale momentului şi opţiunile beneficiarului, în conformitate cu proiectul de execuţie pus  la dispoziţia constructorului odată cu începerea lucrărilor.
Firma va achiziţiona scule şi aparatură,  specifice activităţii în general şi o altă parte necesară execuţiei primei lucrări contractate. Cheltuielile iniţiale, inclusiv cele necesare înfiinţării firmei, nu vor depăşi valoarea de 10 000 lei, neavând nevoie pentru început de un spaţiu închiriat, care va fi necesar după extinderea firmei. Personalul  firmei va fi plătit din  încasările obţinute după emiterea primei situaţii de plată, în conformitate cu lucrările executate în prima lună. Profitul firmei va fi direct proporţional cu numărul lucrărilor contractate, un calcul sumar arată că la 1500 E  cheltuiţi de firmă se poate obţine un profit brut  de aproximativ 12000 E , în condiţiile obişnuite în care investitorul asigură materialele, inclusiv  transportul acestora la punctul de lucru.
Factorii de risc la execuţia lucrărilor de amenajări  interioare sunt: calitatea slabă a lucrărilor, depăşirea termenelor contractuale ( excepţie fac cazurile independente de activitatea constructorului), solicitarea unor preţuri suplimentare  faţă de cele stabilite iniţial, managementul neperformant şi altele. Concurenţa  există , însă piaţa de profil a Gorjului  asigură un număr suficient de angajamente. Să  vă impuneţi în domeniu şi să vă menţineţi depinde numai de dumneavoastră.
A.Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here