Idei de afaceri- Făbricuţa de ambalaje personalizate

384

Oricât de multă iscusinţă veţi dovedi la alegerea cadoului potrivit  pentru un eveniment, până la vederea sa, veţi pune o mică piedică între cadou şi adresant, veţi mări suspansul şi efectul surprizei doar prin acel mic amănunt, numit ambalaj, care, dacă are un aspect plăcut şi sugestiv, provoacă un efect cu atât mai mare. Gorjenilor le place  să aleagă cadouri frumoase pentru cei dragi, însă, adeseori se încurcă la ambalatul acestora sau renunţă la ambalaj, prevalându-se de faptul că „gestul contează”.
Pentru o persoană preocupată de obţinerea unor câştiguri mulţumitoare datorate unui mic efort fizic şi a unei imaginaţii bogate, confecţionarea ambalajelor (cutiuţe din carton de  diferite forme îmbrăcate în material textil, hârtie de lux lucioasă sau plastifiată, denumite uneori origami) ar putea constitui o bună idee de afaceri cu bani puţini şi câştig  garantat. Pentru iniţierea activităţii, plăcută şi creativă de altfel, aveţi nevoie doar de o foarfecă performantă, un cutter şi o ghilotină pentru materialul mai gros şi de material adeziv,  pentru  îmbinări. Din materialele rămase după confecţionarea ambalajelor se pot realiza mici obiecte utile: semne de carte, plicuri, coşuleţe, ornamente de pom, floricele  şi altele, obţinându-se astfel o eficienţă maximă în utilizarea materialului.
Cartea cu diagramele cutiilor şi cutiuţelor vă va costa 25-30 E, ustensilele 100 E, iar materialele pentru o lună de activitate a micii dvs. făbricuţe, aproximativ 200 E. Desfacerea produselor  finite se va face, în general, fără niciun fel de probleme, cerere pentru ambalaje personalizate există, iar concurenţa este minimă. Beneficiarii interesaţi vor fi din rândul comercianţilor de bijuterii, jucării, produse de cofetărie şi patiserie, lenjerie intimă, etc. Inscripţionarea numelui  comerciantului sau a produsului, combinaţiile de culori şi formele geometrice alese vor fi criterii de apreciere pentru eventualii beneficiari, de aceea se va pune un accent deosebit pe aceste elemente, pe disponibilitate  şi  seriozitate în onorarea comenzilor. La o comandă standard de 100 cutiuţe pentru bijuterii de mici dimensiuni personalizate veţi obţine un câştig de 500 lei, după ce am scăzut contravaloarea materialelor. Presupunând că veţi onora lunar 5 comenzi de acest fel, care vă vor aduce 2500 lei şi un număr suplimentar de 300 comenzi diferite cu un preţ mediu pe obiect de 4 lei, veţi avea un câştig lunar de aproximativ 3700 lei, sumă deloc  neglijabilă  pentru cineva care desfăşoară o activitate plăcută, lipsită de stres şi efort.
Şi ar mai fi satisfacţia că aţi provocat cuiva, într-o zi importantă din viaţa sa, dacă nu o bucurie mare, măcar un zâmbet adevărat.
A.Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here