Idei de afaceri – Curierat rapid local

693

Într-o lume de afaceri în continuă mişcare, se stabilesc noi şi noi relaţii, contractuale, de producţie, de colaborare, de subordonare, de antrepriză şi altele. Informaţia constituie ascendentul unei firme asupra altei firme din branşă şi, de aici, importanţa vitezei de circulaţie a documentelor, fără de care nimic nu se mişcă. Includem aici comenzi, contracte, facturi, scrisori şi adrese, publicaţii cu caracter special, corespondenţă diversă. Aceste documente pot ajunge la destinatar în cel mai scurt timp, apelând la serviciile unei firme de curierat rapid, pe bază de comenzi sau contract, conform unor tarife prestabilite şi negociate. Piaţa serviciilor de curierat rapid a apărut şi s- a dezvoltat în România, la început timid, din ce în ce mai mult în ultimii ani.
Municipiul Tg. Jiu, cu o populaţie de aproape 100 de mii de locuitori şi un număr de peste 3 mii de firme în activitate, dintre care 10% cu potenţial şi cifră de afaceri în creştere sau staţionară, constituie o bună piaţă pentru curieratul rapid, existent deja, însă fără să acopere cerinţele actuale. În orice societate comercială care se respectă, există zilnic documente care trebuie să parcurgă un drum cât mai scurt, intr- un timp cât mai scurt, în interesul şi pentru bunul mers al firmei respective. Aici, interveniţi dumneavoastră, cu noua firmă de curierat rapid. Nu trebuie neglijate firmele mici, care, la un moment dat, vor avea nevoie de aceste servicii, cu o incidenţă mai mică, dar care vor fi serviţi cu aceeaşi promptitudine. După fiecare livrare, se va face confirmarea acesteia telefonic, prin SMS sau e-mail.
Cu bani puţini şi spirit de iniţiativă, puteţi intra în familia celor ce “duc vorba de colo, colo”, discret, rapid şi fără complicaţii. Pentru început, vă veţi limita la municipiul Tg. Jiu. Pentru iniţierea afacerii, aveţi nevoie, în primă fază de 1000 lei pentru înfiinţarea societăţii, 7000 lei pentru două motoscutere, 500 lei pentru 2 telefoane mobile, 1000 lei carburant prima lună, 500 lei mentenanţă scutere, 1000 lei pentru promovare afacere, total aproximativ 11000 lei
Tarifele le veţi stabili după consultarea pieţii, la care veţi aplica un mic discount de până la 5 – 10%. Pentru plicuri şi colete mici, timp de livrare 1 – 6 ore, veţi putea percepe o taxă de 15 lei, pentru fiecare kg. adiţional, 2 lei în plus, pentru o livrare rapidă în 1- 2 ore, 21 lei. Confirmarea de primire, 1 leu, livrarea cu retur 50%, redirecţionare sau retrimitere, 100%. Luând în calcul 22 de zile lucrătoare, la un număr zilnic de cca. 50 de livrări, la tarifele de mai sus, veţi obţine un câştig lunar de minim 20000 lei, din care, după plata unui salariu de 2000 lei, carburant, reparaţii curente motoscutere, telefon, veţi rămâne cu un câştig de aproximativ 8 – 10 mii de lei care vă vor ajuta să mergeţi mai departe într – un mod decent şi mulţumit pe deplin, cu posibilităţi de dezvoltare la nivel regional sau naţional.
A.Pop

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here