ÎCCJ, în pronunțare în procesul dintre ANI și Klaus Iohannis

634

ÎCCJ a rămas în pronunțare miercuri în cazul recursului ANI la decizia prin care i s-a dat câștig de cauză președintelui Klaus Iohannis în procesul de incompatibilitate.

Președintele completului a declarat că probabil pronunțarea va fi amânată pentru a da timp avocaților și consilierului juridic al ANI să depună concluzii scrise la dosar. Reprezentantul ANI a cerut miercuri ÎCCJ admiterea recursului, motivând că acesta este argumentat și prin decizia Curții Constituționale privind compatibilitatea aleșilor locali.

La rândul lor, avocații lui Iohannis au cerut respingerea recursului ca „vădit neîntemeiat” și au arătat că decizia CCR nu a fost redactată și nu se cunosc motivele luării acestei decizii de către judecătorii CCR.

„Faptul că textul de lege este constituțional nu înseamnă că acesta se aplică clientului nostru”, au explicat avocații. Ei au argumentat că instanța de fond a reținut că ANI nu a demonstrat incompatibilitatea lui Klaus Iohannis, iar ANI nu a venit cu nici un înscris suplimentar la acest termen care să dovedească incompatibilitatea.

„Nicăieri în motivele de recurs ANI nu a venit să arate că situația este diferită față de cea prezentată. Instanța nu mai poate reinterpreta starea de fapt. Vorbim de autoritatea de lucru judecat”, au afirmat avocații lui Iohannis.
AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here