Iată ce conține raportul de 111 pagini al Corpului de Control al ministrului Sănătății! Amenzi la SJU Târgu-Jiu! Ministrul Sănătății: Autoritatea locală să ia decizii!

3530

Șarada raportului întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu e pe cale de a fi elucidată sau cel puțin asta a dat de înțeles Sorina Pintea, într-o intervenție telefonică pe care a avut-o la un post local de televiziune. După amânări repetate, ministrul Sănătății a anunțat că va ajunge în Gorj în această săptămână pentru a prezenta raportul de control, împreună cu autoritățile locale și a precizat că acestea sunt în măsură să ia decizii cu privire la situația evidențiată în documentul de 111 pagini întocmit de inspectorii de control. Cât privește o destituire a managerului SJU, Gigel Capotă, ministrul Sorina Pintea a declarat că nu vrea să prezinte raportul cu această măsură extremă, însă a refuzat, cu subînțeles, să dea un răspuns la întrebarea dacă se simte reprezentată de Capotă.

Pintea: Vă voi spune franc care sunt părerile mele!
La vizita pe care a anunțat că o va face, în această săptămână, la Târgu-Jiu, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus că va urmări stadiul implementării investițiilor finanțate de către Ministerul Sănătății la SJU Târgu-Jiu, dar și la spitalele de la Novaci, Rovinari și Bumbești-Jiu. Pintea a declarat că, la revenirea în Gorj, va prezenta, alături de autoritățile locale, concluziile raportului întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătății la SJU Târgu-Jiu. ,,Acest raport al Corpului de Control a fost transmis autorităților locale care au luat la cunoștință ce conține acest raport, în urmă cu 8-9 zile (două săptămâni, de la data când Pintea a fost intervievată – n.r). Eu voi merge acolo pentru a vedea investițiile și pentru a putea discuta pe marginea acestui raport. Cu siguranță, voi ajunge săptămâna viitoare la Târgu-Jiu și vă voi spune la fel de franc care sunt părerile mele. Categoric că s-a impus o schimbare de optică și, din ceea ce știu, a început acest lucru pentru spitalul județean Târgu-Jiu”, a precizat Sorina Pintea. Întrebată dacă în concluziile raportului inspectorii au sugerat și schimbarea managerului, ministrul Sănătății a evitat un răspuns clar, însă a amintit câteva sancțiuni aplicate SJU Târgu-Jiu.
,,Eu n-aș vrea să prezint raportul cu măsura extremă, finală, pentru că până acolo mai sunt anumite chestiuni, prin urmare ar fi foarte important să aflați că s-au dat amenzi legate de neîndeplinirea condițiilor igienico-sanitare, de nerespectarea anumitor reguli privind raportarea infecțiilor asociate actului medical, deci mai sunt câteva aspecte pe care inspectorii noștri le-au surprins, dar eu cred că acest raport să-l prezinte autoritatea locală și să ia decizii”, a afirmat ministrul.

Ministrul Sănătății: Prea multe suspiciuni planează asupra angajărilor în spitale
Sorina Pintea a susținut că o să verifice unele aspecte semnalate de jurnaliști, referitoare la faptul că din comisiile de examinare la concursurile pentru ocuparea posturilor de șefi de secție au făcut parte subalterni ai medicilor șefi care au concurat. ,,O să solicit să mi se pună la dispoziție comisiile de examinare și, până atunci, o să mă uit cu atenție în legislație”, a declarat ministrul. În privința anticipării persoanelor care câștigă concursurile de angajare în spitale, așa cum a relatat și presa din Gorj câteva cazuri concrete, ministrul Sănătății a precizat că a propus modificări la metodologia organizării concursurilor. ,,Aceste chestiuni mie nu îmi plac. Vreu să vă spun că nu sunteți singurii ziariști dintr-un județ care ghiciți rezultatul unor examene. Mie nu mi se par aceste chestiuni întâmplătoare de aceea am propus un proiect, o modificare legislativă, de fapt o schimbare a metodologiei de concurs pentru că sunt mult prea multe suspiciuni care planează asupra angajărilor în spitale”, a adăugat Sorina Pintea.Întrebată dacă se simte reprezentată, în calitatea sa de ministru al Sănătății de managerul SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă, Sorina Pintea a declarat sec și cu subînțeles: ,,Dați-mi voie să nu vă răspund la această întrebare!”.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

  1. Sistemul public de sănătate din Romania, e mai rău ca Cernobîlul din 86. Oamenii de rând vor afla nu peste mult timp cine i-a tratat, timp de 30 de ani. Ticăloșia si impostura e fără margini! Se vor ingrozii! E HORROR !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here