IAIPP, contra legii offshore privind exploatarea gazelor maritime: “Vorbim de înaltă trădare și de subminarea economiei naționale!”

117

Institutul de Analiză și Investigații Publice și Politice(IAIPP) Gorj, prin președintele acestuia, Dan Morega, face un apel către parlamentarii de Gorj pentru a vota împotriva art.18 și 19 din Proiectul de lege care privește unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere, referitoare la perimetre petroliere offshore. Legea este acum la Camera Deputaților, for decizional, trecând de Senat “într-o formă dezastruoasă pentru statul și poporul român”.

IAIPP a analizat proiectul respectiv, iar concluziile au fost unele negative, motiv pentru care Dan Morega a decis să se adreseze deputaților de Gorj pentru a nu vota legea care nu apără resursele naturale. “Gazele exploatate de firmele străine nu trebuie să fie prelucrate de aceștia după bunul plac, ci clasa politică trebuie să aibă coloană vertebrală și să încheie contracte favorabile României, cunoscând faptul că alimentarea cu gaze a comunelor și orașelor în România este deplorabilă”, a declarat Morega. “În forma actuală a proiectului de lege, suntem pe cale să oferim aproape gratis o resursă care va genera doar în prima fază cel puțin 70 de miliarde euro!  Este inacceptabil să trădăm această țară doar pentru că în ultimele zile asistăm la descălecarea în România a unui adevărat regiment de emisari strategici și de oameni din serviciile străine! Articolele 18 și 19 trebuie să dispară”, a transmis președintele IAIPP. Indiferent de opiniile politice, Morega le transmite parlamentarilor de Gorj că ar trebui să înțeleagă și să acționeze deoarece cea mai importantă Lege se va vota în următoarele zile.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here