Ia în calcul o contestaţie! – Ion Răuţ: “Iliescu să nu uite că a fost membru al Comitetului Central al PCR”

417

rautParticipanţii la întrunirea de vineri a Biroului Politic al PNL Gorj au votat propunerea de excludere a lui Ion Răuţ din organizaţia liberală. 15 liberali au votat pentru această propunere iar 11 contra, fapt care l-a uimit atât pe noul preşedinte al PNL Gorj, Dian Popescu, cât şi pe vicepreşedintele de la centru al partidului, Lucian Iliescu.

Coordonatorul activităţii din PNL Gorj, stabilit de la centru, a menţionat că membrii de partid gen Răuţ nu ar avea ce căuta în formaţiunea politică. Răuţ, acuzat că a fost ofiţer de Securitate, i-a răspuns menţionând că şi Iliescu a făcut parte din Comitetul Central al PCR.

În prima şedinţă a noului Birou Politic al PNL Gorj, la care a participat, pentru prima dată, şi vicepreşedintele partidului de la centru, Lucian Iliescu, s-a pus în discuţie o propunere destul de controversată. Aceasta privea excluderea lui Ion Răuţ din organizaţia liberală, pe motiv că acesta a fost ofiţer de Securitate, fapt care este contrar statutului PNL. Propunerea de excludere a lui Răuţ a stârnit discuţii, fapt recunoscut atât de Iliescu cât şi de Dian Popescu. Suspusă la vot propunerea s-a bucurat de 15 voturi pentru şi de 11 împotrivă. Pe 16 octombrie decizia de excludere va fi supusă din nou la vot în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului.

Nu a fost prezent la şedinţă

Deşi s-a pus în discuţie propria sa excludere, Ion Răuţ nu a fost prezent la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Gorj.

“Eu sunt membru al BPJ-ului dar nu am fost convocat la şedinţă. După statut eu trebuia să fiu convocat acolo, să fiu întrebat. Am înţeles că Dian Popescu ar fi spus că am fost sunat. Dar eu pot dovedi că nu am fost apelat, nu am avut vreun apel pierdut şi pot demonstra asta cu ajutorul listingului telefonic. Din acest motiv stau să mă gândesc dacă contest hotărârea BPJ-ului luată în mod nestatutar pentru că nu am fost invitat acolo”, a declarat Răuţ. Această contestaţie, în cazul în care liberalul se va hotărî să o facă, va fi trimisă de Răuţ la Consiliul Teritorial de Arbitraj al PNL.

Iliescu, de partea celor 15

Vicepreşedintele PNL, Lucian Iliescu, susţine că indivizi de felul lui Răuţ, care au făcut parte din rândul fostei Securităţi, nu ar mai avea ce căuta în partid.

“Astfel de categorii de oameni nu pot face politică la PNL. A fost în partid până acum pe greşelile altora. Conform statutului partidului nu este posibil să avem asemenea categorii de oameni. S-a terminat perioada lor. Este o pată pentru noi să avem un asemenea om”, a declarat Iliescu. O declaraţie similară a făcut şi Dian Popescu care considera că Răuţ face deocamdată deliciul ziariştilor ca urma a declaraţiilor siropoase pe care le face şi a informaţiilor pe care acesta le furnizează reprezentanţilor mass-media.

Răuţ aşteaptă să se apare

Răuţ nu este de acord cu cele spuse de colegul său de la centru. “Am văzut declaraţia şi consider că Iliescu nu a fost prea atent cu ce a declarat. Iliescu să nu uite că a fost membru al Comitetului Central al PCR. În concluzie, declaraţia sa este un pic cam hazardată”, a răspuns Răuţ care a menţionat că le mulţumeşte celor care au votat împotriva excluderii sale.

“Cei 15 care au votat pentru excluderea mea fac parte din maşina de vot a lui Dian Popescu. Sunt cei care şi-au spus public susţinerea pentru el. Eu îi apreciez, în schimb, pe cei 11 care refuză să meargă încolonaţi după aberaţiile lui Dian Popescu. Aştept Delegaţia Permanentă pentru a avea ocazia să mă apăr”, a conchis Răuţ.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here